Manj kot osemdeset kolesarjev na 45 km dolgi trasi s 1450 “višinci”. Ne bere se kot posebnih epov vredna prireditev. A maraton s štartom iz Kobarida, vzponom na Stol in spustom v Trnovo, od koder do cilja pri Kobaridu sledi še en vzpon čez Magozd, je vendarle zahteven. Še zlasti v razmerah, kakršne so bile v soboto, ko so bili kolesarji lepo namočeni že pred štartom. Šele tisti, ki so bili na trasi štiri ure in več, so lahko rekli, da jih je nekaj časa močilo le od spodaj.

Po udeležbi se Soča maraton, ki je del festivala Soča Outdoor (oziroma “festivala luftarskih športov” po Mihi Šaleharju), ne more meriti z največjimi domačimi, kaj šele s tistimi v sosednjih državah (s Hrvaško vred). A je majhna zmaga že zato, ker so ga bili Peter, Jan in sodelavci lani prisiljeni odpovedati. In ker bo na osnovi letošnjega, izvedenega na novi trasi, prihodnje leto brez dvoma večji. Še zlasti, če bo malo pomagalo tudi vreme.

Na fotografijah se boste našli (skoraj) vsi udeleženci. Če se kdo ne, je to zato, ker je bil fotograf tako moker in premražen, da je zamočil fotografijo :)

www.soca-outdoor.com

Preberi še
Lenart Noč zmagovalec tretjega maratona Soča

Na uvodni fotografiji je Lenart Noč, foto Aljaž Sedovšek

Galerija Aljaža Sedovška

Galerija Uroša Šviglja

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.