Zmagovalca v moški kategoriji sta postala Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr, Primož Lindič in Matej Kainz sta se povzpela na 25. mesto v kategoriji, Peter in Thorsten pa sta prišla še do pete etapne zmage.

Današnja etapa iz Trenta v Arco v dolžini 53,60 kilometra z 2042 višinci je bolj kot ne minila v znamenju dežja, mastnih skal … Sem ter tja se je bilo potrebno boriti s kakšnim psom, predvsem pa paziti, da v velikem finalu kdo ne bi dobil prevelike tehnične okvare. Slovenci so imeli smolo v peti in šesti etapi, a so v zadnji, sedmi, oddirkali takično in suvereno.

Moški

Suvereni dvojec Centurion Vaude 2 (Pernsteiner in Geismayr) je dobil tudi zadnjo, predvsem dežno etapo. Dobro minuto za njima je v cilj prikolesaril dvojec ekipe Bulls (Platt - Huber), manj kot pol sekunde za njima pa še Cattaneo in Longo (Wilier force 1). Ravno takšen je tudi vrstni red po sedmih etapah. Na prvem mestu Pernsteiner in Geismayr, ki sta za sedem “alpskih” etap potrebovala 22 ur in skoraj 49 minut. 16 minut in pol za njima je zaostala ekipa Bulls (Platt in Huber), dobrih pet minut več pa Italijana Cattaneo in Longo (Wilier Force 1).

Ženske

Pri dekletih sta etapno in skupno zmago odnesli Sarah Reiners in Camelie Trommer (Team Nutrixxion Focus Rapiro) in tako na koncu slavili s prednostjo 27 minut in pet sekund pred Sabino Compassi in Melanie Alexander (Cyclopedia-DANiSchneider Radsport), ki sta v današnji etapi zasedli tretje mesto. Danes četrti in skupno peti, s skupnim zaostankom 43 minut, pa sta bili Lorenza Menapace in Ann Elisabeth Simpson (Val Di Sole Bike Land - Lady).

Mešani pari in masterji

Lanska zmagovalca Sascha Schwindlig in Silke Urlich (Team Herzlich Zypern 1) sta si priborila zadnjo etapo, a to ni bilo dovolj za končno prvo mesto, saj je danes drugouvrščeni par Sally Bigham ter Ben Thomas (Topeak Ergon Racing 3) kljub 4 minutnemu zaostanku kontroliral celoten razplet ter slavil končno zmago s prednostjo 18 minut in 24 sekund. Danes tretja in tudi skupno tretja sta postala Simon Gessler in Annette Griner (Team Texpa - Simplon 3).

Pri masterjih Italijana Massimo Debertolis in Andreas Laner nista pustila slasti zmage prav nikomur in sta bila najhitrejša na vseh sedmih. Na koncu je prednost pred drugouvrščeno ekipo Sevencard - Lacoinex (Dax Jaikel in Federico Ramirez) znašala 45 minut in 45 sekund! Na tretje mesto sta se zavihtela Max Friedrich in Stefan Danowski (toMotion Racing by black tusk / Bergamont).


Tudi dež ni zmotil zmagovalcev zadnje etape med Grand Masterji.

Gamsa Peter in Thorsten

Peter Vesel in Thorsten Damm (Scott Fahrradladen Gudensberg) sta se danes veselila še pete etapne zmage! A po smoli v peti etapi je bil njun zaostanek prevelik. Vseeno sta danes slavila suvereno in skupnima zmagovalcema Hansjürgu Gerberju in Danielu Annaheimu (Baumat / Bikeholiday.ch) odščipnila 7 minut, a na koncu vseeno zaostala 5 minut in 47 sekund. Na končno tretje mesto sta pridrvela Martin Steiert in Bruno Isler (Bikewerkstatt.ch), ki pa sta si nabrala že uro in 20 minut zaostanka.

Peter pravi: "Prva moška dirka v paru. Zelo sem zadovoljen, a ko pomislim na pet etapnih zmag me vseeno stisne v želodcu. Kaj bi bilo če … S Thorstenom sva se ujela in moči nama ne manjka. Pozna se, da nisva nič trenirala skupaj in nama manjkajo finese.
Danes ni bilo nič drugače kot prejšnje dni. Etapa sicer krajša, a zaradi tega bolj napeta. Borba od začetka. Nič šparanja! Takoj od starta na nož. Sicer dež in mokre skale in vmes dva padca, borba s psom in nekaj drugih malenkosti, a to naju ni zmotilo. Etapo sva dobila s prednostjo sedmih minut. To sicer pomeni, da nama je zmanjkalo 5 minut 47 sekund. A kot rečeno, malo prevzetno bi bilo, če bi že kar na prvi dirki in to Transalpu, ki je najtežji in najbolj željen, žaloval za zmago. Z drugim mestom sem zelo zadovoljen. To me postavlja v dober položaj kar se tiče naslednjih nastopov.
A razmišljanje o tem bom prestavil za kak mesec in užival v doseženem danes, jutri, pojutrišnjem …"


Peter in Thorsten.

Bicikel.com prek Alp

Matej Kainz in Primož Lindič sta prestavila v najvišjo prestavo in pridirkala do 24. mesta v etapi. Na koncu sta letvico z osemindvajsetega pomaknila na odlično 25. mesto na koncu! Bravo fanta!


Veliki zmagovalci in zadnja etapa v dobri minuti …

Vrstni redi

www.bike-transalp.de

Foto Miha Matavž

Preberi še:
Transalp: Peter in Thorsten še četrtič najhitrejša
Transalp: Defekt in težave z nogami
Transalp: Peter in Thorsten meljeta naprej
Transalp: Od Scuola do Livigna
Transalp: V drugi etapi zmaga dvojca Vesel - Damm
Transalp: Lakata in Hynek v uvodni etapi do zmage

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.