Zaključeno je še eno izmed nekoliko posebnih, oziroma drugačnih gorskokolesarskih tekmovanj. Tokrat po katarskem pesku in z bogatim denarnim skladom 50.000 ameriških zelencev.

Drugačna proga kot v prvi izvedbi, dolžine 38,6 kilometra, začinjena s šestimi sipinami, ki so jo najboljši uspeli premagati v manj kot uri in pol.

Na kratko

Minuli petek je bilo štartu 240 tekmovalk in tekmovalcev, od rekreativcev vse do tistih z licenco mednarodne kolesarske zveze UCI, med njimi tudi nekaj znanih imen cestnega in gorskega kolesarstva.Zmagal je bivši profesionalni cestni kolesar, zmagovalec etap na Dirki po Franciji, Nizozemec Erik Dekker. Na drugo mesto se je uvrstil Novozelandec Roman Van Uden, ki je s časom ure 14 minut in 53 sekund za Nizozemcem zaostal za tri minute 14 sekund. Tretji je bil s časom ure in sekundo manj kot triindvajset minut Francoz Frederic Gombert, ki ga mnogi poznajo kot odličnega maratonskega gorskega kolesarja.

Med damami si je konkurenco podredila Pia Sundstedt. Finka, ki je pred nekaj časa postala tudi katarska rezidentka. Pia je izziv končala v uri in pol.

Tekmovalci in tekmovalke so tekmovali v dveh različnih kategorijah koles - klasična gorska in tolsta.

Med tekmovalci s tolsteži je bil najhitrejši Mohammed Al Subaih, ki se je v absolutnem seštevku zavihtel na tretje mesto.Slovenci in Hrvati

Med listo nastopajočih smo zasledili tudi dva Slovenca in dva Hrvata. Od Slovencev je Vanja Kovačič končala na 133. mestu s časom 2;21:50, vozila je na tolstem kolesu. Uroš Kovačič je bil s klasičnim gorskim kolesom in je osvojil 185. mesto s časom 2;57:21.

Med hrvaškimi predstavniki je Velimir Kokot osvojil absolutno 32. mesto s časom 1;47:09, v kategoriji licenciranih tekmovalcev pa 8. mesto, ki mu je zagotovilo tudi finančno nagrado. Drugi hrvaški predstavnik je bil Ivo Kovačić, ki je končal na 101. mestu s časom 2;10:17.Dirke sta se nameravala udeležiti tudi dva izmed slovenskih odličnih gorskih kolesarjev, a sta po spletu naključij ostala doma. Upamo si trditi, da bi v skromni UCI konkurenci, pa čeprav z zvenečimi imeni, dodobra premešala karte. Tako pač puščavski izziv ostaja neosvojena trdnjava slovenskih kolesarjev.


Vrstni redi

Fotografije Getty Images

www.aladaid.qa

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.