Bike & fun park Cerkno bo v tretji sezono ponudil nekaj pomembnih novosti. “Želja vseh, ki park urejamo, je ta, da pri nas lahko kolesari dejansko skoraj vsak od otrok pa do prekaljenih enduro in DH tekmovalcev,” pravi Stane Gosar iz družbe Hotel Cerkno, ki upravlja s smučiščem. Pa dogodkov tudi ne bo manjkalo.

Za proge v parku že od začetka skrbijo člani ŠD Pedal z Martinom Rupnikom in državnim prvakom v enduro Tadejem Razpetom na čelu. Na vrh pa vozi hitra 6-sedežnica Počivalo z višinsko razliko 330 m. Blagajna je ob spodnji postaji sedežnice.

Delovanje v 2017

Otvoritveni podaljšani vikend bo od 29. aprila do 2. maja, v ponedeljek 1. maja bo uradna otvoritev parka s testi koles in polovičnimi cenami najema opreme in koles.

Do 17. junija bodo obratovali vse vikende in praznike od 10. do 17. ure, nato pa do konca avgusta (prav tako le ob vikendih) od 10. do 19. ure. Od 1. septembra do konca sezone zopet od 10. do 17. ure.

Cene vozovnic

- Enkratna vozovnica - 4 €
- Celodnevna vozovnica - 22 €
- 2-urna vozovnica - 11 €
- 4-urna vozovnica - 16 €
- točkovna vozovnica – vrednost 1 točke 4 €
- Sezonska vozovnica Bike park Cerkno - 190 €

Zaradi obratovanja le ob vikendih tudi letos niso vključeni v vseslovensko vozonico, zato pa imetnikom te vozovnice pri nakupu dnevne vozovnice za bike park Cerkno nudijo 30-odstotni popust.


Kaj pa takšne novosti? Foto Martin Rupnik, najboljši vir za vse informacije o gradnji.

Novosti

V delu sta dve novi progi, ki se bosta pridružili trem obstoječim. Prihajata “družinski flow” in proga za spust, ki bo gostila državno prvenstvo. Najverjetneje še ne bosta odprti za otvoritev.

Na spodnji postaji Počivala bo po novem okrepčevalnica.

Najem opreme

Tudi tu novost: V parku bo možno najeti kolesa tolminske znamke Wildcard, modela za spust in enduro. Cenik izposoje koles in opreme

Dogodki

Otvoritev za 1. maj smo že omenili.

27. in 28. maja sledi Enduro Cerkno, dirka serije SloEnduro in tudi kvalifikacijska za svetovno enduro serijo (EWS).

15. in 16. julija pa še dirka pokala Unior Downhill Cup, državno prvenstvo v spustu in mednarodna dirka 2. kategorije UCI. Na novi progi.

Pa kampi, datumi sledijo.

Etapna dirka Trans Julius pa 22. junija ne pride prav v park, ostane nad Cerknim.


www.bike-fun-cerkno.si
www.facebook.com/BikeAndFunParkCerkno


Preberi še
Bike park Krvavec že za velikonočne praznike
Bike park Kranjska Gora od 21. aprila

Na uvodni fotografiji ambasador in graditelj parka ter maneken za Wildcard Cycles Tadej Razpet, foto Zoran Abram


Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.