Vid Peršak (Team Dorrong Enduro) je bil minuli konec tedna edini slovenski predstavnik na tretji dirki svetovne enduro serije (EWS) na Madeiri, atlantskem otočku pod portugalsko zastavo, ki postaja nekakšen evropski “off-shore” mtb raj.

V dveh dneh so udeleženci opravili devet hitrostnih preizkušenj. Vid je zablestel v eni krajših, a tehnično zahtevnejših - v četrti etapi, sobotni zadnji, je dosegel tretji čas. Zaostal je le za Adrienom Daillyjem in Keeganom Wrightom.V večini etap je šlo Vidu solidno z uvrstitvami med 16. in 36. mestom, v dveh pa ga je malce več lomil in skupno se je znašel na 31. mestu.

Prvak SloEndura je svoj vikend na Madeiri opisal takole: “Imeli smo dva dni treninga in na vseh progah razen na zadnjih dveh smo naredili po dve vožnji. V soboto smo nato dirkali na štirih in v nedeljo na petih etapah. Ker je pred tekmo deževalo, je bila podlaga zelo drseča. V soboto na prvih dveh etapah nisem imel pravega flowa, na teh dveh etapah je bilo tudi ogromno za poganjat. V naslednjih etapah sem se počutil bolje, kar se je poznalo tudi na času. Vesel sem, da sem na bolj spuštaskih in tehnično zahtevnejših etapah dosegel dobre čase. Do zadnje etape mi je kazalo zelo dobro, nakar sem le nekaj zavojev pred ciljem precej grdo padel. Končalo se je s par modricami in presekano arkado. Ta tekma je bila odličen pokazatelj, na kaj moram biti še posebej pozoren pri nadaljnjem treningu.”Zmagovalca sta postala Irec Greg Callaghan (Cube Action Team) in Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord). Pri moških je do sedme etape, ko ga je ustavila okvara, vodil Jesse Melamed (Rocky Mountain Urge-bp), nato pa se je Callaghan prav v zadnji etapi za zmago usekal z Martinom Maesom (GT Factory Racing).

Četrta dirka za točke EWS bo 27. maja na Irskem - Emerald Enduro v Wicklowu.

www.enduroworldseries.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.