Kot štart v 600 kilometrov dolgo brazilsko preizkušnjo je bil na vrsti prolog. Najkrajše dejanje letošnje dirke Brasil Ride je že premešalo karte.

Na 21 kilometrov dolgi progi je bil najhitrejši dvojec kategorije open Hans Becking in Sebastian Carstensen (CST Sandd American Eagle MTB Racing Team). Štoparica se je ustavila pri 49 minutah in 42 sekundah.

V kategoriji master, kjer imamo tudi slovensko-italijansko navezo Uroš Breški in Cristian Poberai, je s časom 55 minut in 42 sekund zmago slavil dvojec Bart Brentjens in Abraao Azevedo (Brentjens Mountain Bike Racing). Uroš in Cristian sta štartala suvereno, nato pa s tehničnimi težavami prolog zaključila na 14. mestu.

V kategoriji grand master je slovensko-argentinska naveza Peter Vesel in Pablo Rodriguez (Orphans Africa MTB Team Cube) odpeljala fantastično in se po točno eni uri dirkanja veselia zmage v kategoriji.

Danes tekmovalce čaka 138 kilometrov dolga preizkušnja z 2199 višinskimi metri vzponov.



Uroš pravi: “Danes pa res ni šlo po željah. Potem, ko sva lepo startala in se na vrh orvega klanca pripeljala skupaj z dvojico Brentjens Azevedo, je na tlakovcih Cristianu snelo verigo in razneslo kletko menjalnika. Predelava v singlespeed in naprej po zmožnostih. Niti nama ni šlo tako slabo, bi rekel na razmere celo dobro, potem pa je Cristianu zablokiralo zadnje kolo in je moral zadnji kilometer, mogoče dva pretečti. Ok! Jutri selitev z dolgo etapo v Guaratingo ... ta mora iti bolj gladko!”

Peter poroča: “Prolog končan. Zmagala sva. Drugače pa tehnično, strmo, pesek ... Najin dogovor je bil, da vozim vseskozi spredaj, Pablo pa v mojem zavetrju. Tako je bilo ves čas. Tu startata po 2 dvojici skupaj, tako da sva bila midva skupaj s štirikratnima zmagovalcema Brasil Ride v kategoriji grand master. Na zelo neugodnih, neritmičnih stopnicah sva jim ušla ... potem pa samo gaas ... Jutri upam na podobno predstavo.”

Vrstni redi 

Uroša in Cristiana (Team Sportful DJAK) podpirajo:


Petru zaupajo:


Foto Fabio Piva, Brasil Ride

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.