Cyprus Sunshine Cup, ena najpomembnejših gorskokolesarskih prireditev, predvsem za preverjanje forme v začetku sezone, se bo na grški strani Cipra odvijala med 22. in 25. februarjem ter 3. marca. Predvsem pa bodo ob 22. ponovitvi dirk zanimive novosti za amaterje in veterane.

Dirka

Dirka vsako leto na ta sredozemski otok, poln zgodovine in s čudovito pokrajino, privabi več kot 200 vrhunskih tekmovalcev iz Evrope, Amerike in Azije. Dirke se odvijajo v okolici mest Lefkara, Skarinou, Lythrodontas in Amathus.

Udeležujejo se je olimpijski in svetovni prvaki v krosu in maratonu, pa tudi amaterji in veterani. Za slednje bo v letošnjem letu še posebej zanimivo. Dirka namreč prevzema bolj množičen karakter, z namenom, da tudi ljubiteljske kategorije privabi na eno izmed zgodnejših etapnih dirk v koledarju, obenem pa povabi tudi na trening kamp pred sezono in uživanje v naravi in življenju na otoku.

Cyprus Sunshine Cup je uradna dirka ciprske kolesarske zveze, ki jo organizirata Bikin Cyprus Events in neutrudni Mike Hadjioannou.Profiji in amaterji

Ljubiteljski gorski kolesarji bodo imeli priložnost nastopati skupaj z velikani gorskega kolesarstva in se pomeriti z njimi. V letu 2018 bo tako na novo predstavljena kategorija Cyprus Sunshine Cup – The Challenge, ki bo vsebovala prve tri etape v sklopu dirke Afxentia. Tako bodo ljubitelji lahko primerjali svoj čas s profesionalci, obenem pa uživali na trejlih rajskega otoka.


Kaj je o dirki povedala jeklena Nemka Sabine Spitz, ki ji je letošnji Sunshine Cup služil kot priprava na Cape Epic.

Vse, kar pristoji zraven

Ob dirki bodo spremljevalne prireditve, organiziran prevoz tekmovalcev in opreme skozi celotno dirko. Kot novost velja omeniti organizirane okrepne postaje na etapah, kar do sedaj ni bilo pravilo. Prireditelj je pripravil tudi ugodne pakete namestitve v čarobnem okolju, tako da bo za popoln dirkaški teden poskrbljeno.


Slavni Jarda. Jaroslav Kulhavy, zmagovalec letošnje preizkušnje.

Ciper

Tudi izven organizirane dirke Ciper ponuja veliko užitkov za gorske in cestne kolesarje, ki so na otoku zelo dobrodošli. Tako se preko celega leta odvijajo razne kolesarske prireditve. Gorski kolesarji imajo možnost vožnje po stezah in pešpoteh, ki so označene tudi za njih in se vijejo preko celega otoka. Od plaže pa do gorskega hrbta z najvišjo nadmorsko višino preko 1000 metrov, ki sega čez celoten otok.

Prijave so odprte za vse tiste, ki bi radi tekmovali na eni najpomembnejših in najlepših gorskokolesarskih dirk na svetu.

Več informacij o dirki in namestitvah najdeš na tem mestu.   

Cyprus Sunshine Cup na facebooku 

Foto organizator

Preberi še:

Rita, Jaro in elitna druščina pred štartom na Cipru
Po prvih dveh dneh Cipra na vrhu Michiels in Sarrou
Kulhavy na Cipru na vrh v skupni razvrstitvi
Sončni pokal Cipra osebno

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.