Transalp, etapna dirka, ki jo že 21 let prireja znana nemška revija Bike, je poleg Cape Epica najbolj znana in ugledna preizkušnja dvojic na svetu. Dirka, ki je enkratna v svojem formatu in organizaciji, vodi tekmovalce v sedmih etapah preko Alp.

2018

Med 15. do 21. julijem bo dirka najboljše maratonske kolesarje peljala preko 500 kilometrov poti s kar 18000 višinskimi metri vzponov. Tokrat bodo tekmovalci startali v avstrijskem Imstu, nato pa preko glavnega alpskega masiva do italijanskega Arca ob jezeru Garda.

Vmesne postojanke bodo še Nauders, Livigno, Bormio, Ponte di Legno, Val di Sole in Valle del Chies.

Osupljive gorskokolesarske poti, prelepa panorama, neverjetni vzponi, lokacije etap in udeleženci iz več kot štiridesetih držav naredijo ta dogodek za enega nepozabnih življenjskih doživetij. Trasa ponuja veliko zabave in užitka, pa tudi napora in premagovanja notranjih demonov, ki preizkušajo tekmovalce.

Nekaj novosti

Nove poti od Bergkastla do Naudersa in pot skozi Valmoro na kraljevski etapi v Livigno bodo prav gotovo užitek, tako panoramsko kot tudi tehnično.

Neskončne poti skozi Carosello 3000, kot tudi Alta Via Camuno, osamljena steza, ki preko Passo Tonale pelje visoko nad gozdno mejo na etapi v Val di Sole, štejejo k viškom tokratne izvedbe. Tako kot tudi del, ki bo ponovno vodil skozi grobo pokrajino med Ortlerjem in Adamelom. Mimo mogočnih ledenikov po osamljenih poteh, ki so jih zgladili tihotapci v prejšnjih stoletjih.

Gorsko kolesarstvo v svoji najlepši tradicionalni formi se bo izmenjavalo z modernejšimi enduro in tekočimi pasažami, ki bodo zadovoljile prav vse okuse. Na ta način Transalp ostaja ena vodilnih etapnih dirk na svetu, saj se iz leta v leto prilagaja, ne da bi pri tem izgubila pravi tradicionalni čar gorskega kolesarstva, ki jo je napravil veliko.

Prijave se začnejo čez 5 dni.

bike-transalp.de

Naslovna fotografija Markus Greber

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.