Shimano odgovarja Sramu in razkriva popolnoma prenovljeno skupino SLX. Novi SLX bo nudil tako 1, 2 ali celo tri verižnike spredaj, zadaj pa 10- ali 11-redno kaseto. Tehnologije oziroma imena le teh so že poznane in sicer: DYNA-SYS11, DYNA-SYS, RAPIDFIRE PLUS, SHADOW RD+.

Prestavna razmerja

Najbolj sveža novost je vsekakor sistem 1 x 11. Pri enem verižniku spredaj boste lahko izbirali med 30, 32 in 34 zobmi, zadaj pa bosta na voljo dve kaseti in sicer 11 - 40 ter 11 - 42. Pri tem sistemu z dvema verižnikoma spredaj bodo kombinacije sledeče: 24 - 36, 26 - 36 in 28 - 38 zob. Tri redni verižnik spredaj bo postregel s Shimanovo že videno klasiko in sicer 22 - 30 - 40 zob ter bo na voljo z 10- redno kaseto.

Omeniti velja tudi izboljšano srednjo os, ki naj bi zagotavljala daljšo življenjsko dobo ter boljši izkoristek pri vrtenju gonilke. Na zadnjem verižniku so zobniki v domeni filozofije DYNA -SYS, se pravi so poravnani in omogočajo lepše prestavljanje.

Prestavne ročice - oblika je bolj ergonomska, dopušča tudi prestavljanje do treh prestav navzdol naenkrat.

Pesta

Pesta so oblikovana na novo. Tesnitev je boljša in večja kot pri predhodnicah. Prednje in zadnje pesto bosta na voljo tudi v izvedenkah Boost, kar pomeni, da so zadostili tudi standardoma 110 mm spredaj in 148 mm zadaj. Teža prednjega pesta se giblje med 148 in 184 grami, zadnjega pa med 357 in 384 grami, odvisno od izvedbe.

Zavore.

Tako pri obliki kot delovanju so se približali Shimanovemu razredu XT. No, roko na srce, že aktualne zavore razreda SLX so delovale zelo dobro. Tudi rotorji in oblika so izboljšani, predvsem pa so temperaturno nekoliko bolj odporni. Premer rotorjev ostaja enak kot do sedaj: 160, 180 in 203 milimetre.

Menjalnik

Tudi v SLX se ponaša s sistemom SHADOW RD+ pri zadnjem menjalniku in gre ob bok skupinama XT in XTR. Pri prednjem menjalniku pa so ne glede na različico povečali moč in zanesljivost pri samem pretikanju. Najsi bo poteg žice od zgoraj ali spodaj.

Novi SLX z oznako M7000 prihaja na trg v mesecu juliju.

cycle.shimano-eu.com 

Foto Shimano

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.