Še ene vilice, ki bodo krasile vsegorska in enduro kolesa. Prišel je Helm - novost proizvajalca zadnjih blažilcev, krmilnih ležajev, zavor in sedežnih opor. Cane Creek je predstavil vilice z do 170 milimetri hoda, ki je v prvi izdaji na voljo le za 27,5-palčne obročnike.

Na kratko

Sistem prednje osi in zapenjanja le-te se imenuje D-LOC. Z novim načinom vpenjanja so pri proizvajalcu zmanjšali torzijsko in rotacijsko silo. Nova os zato dopušča agresivnejšo vožnjo.

+ in -, oziroma neodvisni pozitivna in negativna zračna komora. Tudi to je HELMova prednost.

Če si zelo natančen pri nastavljanju svojih blažilcev, potem bo nastavitev te vilice zagotovo nekaj posebnega. Nastavitve kompresije - 10 klikov za High speed in 20 klikov za Low Speed. Pa še 15 kilikov za nastavitev hitrosti vračanja. S toliko nastavitvami bo enostavno premagljiv vsakršen teren.Vilice so tovarniško prednastavljene na 160 milimetrov hoda, a so jih optimizirali za delovanje med 140 in 170 milimetri. Z vstavitvijo distančnikov je možno vilice spustiti tudi do le 100 milimetrov hoda. Nadgradnja se naredi dokaj enostavno, z vstavitvijo distančnikov. Dva distančnika sta pri novih vilicah vedno priložena.

Tako enostavno se lahko prilagaja zračna prostornina v vilicah


Za začetek prodaje so namenili tudi vilice v omejeni izdaji, ki bodo modre barve, drugače bo HELM univerzalno črn. Teža vilic znaša 2070 gramov, premer potopnih cevi je 35 milimetrov. Vilice so že prilagojene standardu Boost.


Launch Edition v modri barvi in omejenem številu, drugače bodo vilice v črni barvi in z imenom Factory.

Foto proizvajalec

Zastopnik za Slovenijo je podjetje enaintrideset, že nekaj časa pa imamo pri nas tudi pooblaščenega Cane Creek seviserja, to je Air’n’Shox Suspension Center.

Več o HELMu izveš na canecreek.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.