Deskar na snegu za vedno, ko zmanjka snega, pa upravitelj Bike parka Pohorje in direktor dirk svetovnega pokala na Pohorju oziroma letos dirke evropske serije iXS. V prostem času oče in čagator. Tudi kolesar.

Iztok Kvas
Vzdevek: Kvas ali Spanki
Kraj: Maribor
Starost: 38
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Pohorje zima in poletje, Spank, DGK

Če bi lahko začaral, da bi bil na Pohorju vse leto en letni čas, katerega bi izbral kot športnik in katerega kot podjetnik?
Uuuuu težko vprašanje … sneg mi je malenkost  bližje kot športniku, poletje pa trenutno malenkost bližje kot podjetniku predvsem zaradi bike parka.

Poznamo te bolj kot borderja, a te vse več vidimo na kolesu, da o tvojih sinovih ne govorimo … Kdaj in kako te je pičilo?
1999 svetovni pokal = Andrej Dekleva, res da do nedavnega (2008) predvsem v organizacijskih vodah, od takrat naprej pa vsako leto več dni na različnih kolesih, čeprav me je še vedno sram povedat, kako malo jih je.

Večno vprašanje: ali še kdaj svetovni pokal na Mariborskem Pohorju?
Srčno upam in delam na tem, da čim prej, ravno smo dobili povabilo k oddaji kandidature za 2014 … Moram priznat, da se je v lokalnem okolju vrnila želja po organizaciji, zato smo opravili že nekaj razgovorov. Nikoli se ne ve.

Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Na hitro, brez pametnega načrta dogovorjen celodnevni ali popoldanski termin s čim več preveč zasedenimi prijatelji, ki jih drugače ne vidim pogosto, na mestni ali pohorski singlci, dan ki se zagotovo konča preveč pozno zvečer …

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Powder day na boardu.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Samo boardal in organiziral boarderske evente še naprej …

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu?
Globe Live 1 2012, super za prevoz hčere po mestu in gajbe pira za na piknik …

Tvoje prvo kolo?
Rdeč Pony Rog

Tvoj vzornik?
Shaun Palmer

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Trenutno kolikor spremljam pri nas v parku Maks Žagar … Mogoče kdaj kasneje tudi Matic Kvas, če bi se odločil za tekmovanja …

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Keep on riding …

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Na Flow progi pri nas v parku, začetek sezone 2012, preveč samozavesti po peti furi, vsega je bila seveda kriva druga ''Želvina'' banda. Telesne posledice ne preveč hude, bolj je bolelo spoznanje, kje sem na bajku in koliko mi še manjka …

Uvodna fotografija je malček obdelana s predstavitve svetovnega pokala in evropskih prvenstev leta 2009.