Švicar Alban Aubert je gorskokolesarski avanturist, ki je v medije prodrl s svojima rekordoma v spustu z najvišjo višinsko razliko v enem kosu ter z največ opravljenimi spusti (prav tako v višinskih metrih) v dvanajstih urah.

Član ekipe UMF (United Merida Freeriders) je te dni z ženo in psom v avtodomu na poti po evropskih kolesarskih parkih. Skupaj jih namerava obiskati petdeset v šestih državah. Ime projekta: 50/50 Project. Poleg parkov v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji in seveda domači Švici je v sredo obiskal tudi Slovenijo. Med Schladmingom in Wagrainom je za enajsti dan skočil v Kranjsko Goro. Zakaj samo v en park? "Drugi so mi bili malo s poti, pravzaprav pa sem za Maribor mislil, da je malo dlje od Schladminga, kot vidim zdaj," pravi Alban.

Zaradi morebitnega slabega vremena zaprt park mu ne more prekrižati načrtov, v najslabšem primeru ga bo odkljukal z avtomobilskim prevozom ali vzponom peš.

Že enotedenski potep po recimo petih parkih je za ljubitelja takšnega kolesarstva prava avantura. 50/50 pa je gotovo podvig.

Pogovor z Albanom in nekaj akcije iz Kranjske Gore v videuSproti se Alban oglaša v blogu na pinkbike.com

Video prvega tednawww.albanaubert.com

Vse foto AD

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.