Klemen Humar verigo podaja kolegu s Hrvaške, s katerim sodelujeta pri Monsterju. Najprej je bil “mali Kiki” iz generacije, ki je sledila Mislavu Mironoviću. Potem je bil veliki Kiki, ki je vrhunsko trgal na 26 palcih in bil naposled odličen tudi na 20 palcih. Na dirtu in v parku, streetu … Pa je v rosnih letih izginil. No, ni izginil, le študija in službe se je prijel. Toliko, da boste vedeli, da je tisti fant, ki se na dogodek pripelje z Monsterjevim tovornjačkom, postavi šotor in zastave ter ti iz hladilnika v tovornem delu chevyja poda hladno pločevinko, tudi velemojster MTBja in BMXa.

Kristijan Mrak

Vzdevek: (Mali) Kiki
Kraj: Zagreb
Starost: 26 let
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : ambasador Monster Energy


mtb.si: Že nekaj let je, odkar si se umaknil, skoraj na vrhu. Ti je bilo kdaj žal?
Kiki: Dve leti pred tem mi je šlo najbolje, potem sem si v Beogradu zlomil roko in so me začeli drugi loviti. Odločil sem se za fakulteto. Vsake toliko mi je žal in verjetno bo tako do konca življenja, haha. Vsako leto imam načrt, da si spet priskrbim mtb in nadaljujem s to ljubeznijo.

Poznamo te predvsem na 26 palcih, fural pa si tudi BMX. Sta zvrsti blizu ali daleč?
Z gorskim kolesom je težje delati trike, zaradi teže ne moreš delati trikov, kot jih lahko na bmxu, za rotacije je bmx dosti lažji, zato lahko izvajal zahtevnejše trike.

Koliko še furaš?
Precej redko, morda enkrat mesečno, zato sem daleč od ravni, na kateri sem bil. Saj trike še znam, le manj prepričljivo jih izvajam.


Umag dirt jam 2009, foto Luka Travaš

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Kristijan: Bili so z Mironovićem, ko sva vozila cele dni, začela v parku na Jarunu za 4-5 ur, potem v mesto vozit street in se počasi vračana na trial, kjer se vse začelo.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Šraufanje avtomobilov in čas z dekletom.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega/BMX kolesa?
V zadnjem času me je začelo vleči, da bi si sestavil avto za driftanje. To je šport, s katerim bi se želel ukvarjati, če bi mi le finance dopuščale. In delal bi pri Monsterju.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Dva sta bila, BMX Zion Pro in mtb NS Majesty. Zdaj pa si želim Canyona Stitched 360, brutalen je za ta denar.

Tvoje prvo kolo?
Jeep Wrangler, polnovzmeten, s počenim okvirjem.


Še ena iz Umaga, leto poprej - 2008, foto AD

Tvoj vzornik?
Vedno sem želel biti kot Mislav Mironović. Naposled sva bila prijatelja in vsak dan vozila skupaj.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Kar nekaj jih je. Jaka Remec ima veliko potenciala, lepo je videti mlade, ki tako dobro vozijo. Seveda tudi Marin Ranteš, ampak on je že pro.

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Spoznaj svoje meje in jih ne prečkaj. Vozi tako, kot se trenutno počutiš. Ko se nisem počutil prav in sem hotel preveč, sem se vedno razbil.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Na Winner of Belgrade 2013 sem na zaletišču padel naravnost čez krmilo, kakih 5 metrov globoko, in si prislužil odprt zlom komolca.

Preberi še
Na verigi: Klemen Humar
Na verigi - pravila in dosedanji izprašani