Naš agent Ozren Perović vohuni po Bosni. Tokrat se je v njegove lovke ujel mladi Edo Pašić. Kaj je povedal o sebi, dirkah v spustu in ciljih, si lahko prebereš v nadeljevanju.

Iz Bihaća

Zaljubljen sem v naravo, zato večino prostega časa preživim v njej. Star sem 22 let, živim v Bihaću in tam tudi študiram. Ker sem včasih malo len, se že nekaj let raje vozim s kolesom kot pešačim. V iskanju večje doze adrenalina sem vozil vse bolj hitro in divje ter spoznaval, kaj še lahko prenese kolo. Vse skupaj se je spremenilo takrat, ko sem spoznal Murisa. On že več let sodeluje na tekmah in ima tudi nekaj dobrih rezultatov. Postala sva zelo dobra prijatelja.

Na prvo dirko z Murisom

Najino druženje in skupni treningi so me pripeljali do tega, da sem si kupil resno kolo in opremo. Kmalu sva šla skupaj na mojo prvo dirko: Downhill Kup Srbije - Kopaonik 2014. V skupnem seštevku sem osvojil drugo mesto in ta rezultat mi je bil velika motivacija za naprej.T.N.T.

Sedaj vozim za Biciklistički klub TNT Pazin. Članom ponuja vso možno podporo. Zaradi doseženih rezultatov v letu 2017 smo celo dobili nagrado za najboljši hrvaški kolesarski klub. Seveda nam pomagajo tudi sponzorji, ki se jim ob tej priložnosti najlepše zahvaljujem. To so: Smart Grow Hr, Una Aquarius River Adventures, Zajednica sportskih udruga grada Pazin in Biciklistički savez Istre. Medijsko nas podpira Damijanić Photography, tehnično pa Bajkmanija.

Bosanski prvak

Leta 2016 sem postal državni prvak BiH. Potem sem zaprosil za hrvaško licenco in jo tudi dobil. Za hrvaško reprezentanco sem nastopil na evropskem prvenstvu v Sestoli. Kljub padcu v finalni vožnji sem dosegel 34. mesto. Vozim v kategoriji elite in hrvaški pokal sem zaključil na 4. mestu. Čeprav sem imel v zadnji sezoni precej tehničnih težav in padcev, sem vseeno zabeležil nekaj lepih rezultatov. Na DH tekmi na Soriški planini sem bil v razvrstitvi hrvaškega pokala drugi, na Lošinju tretji in na Pohorju šesti.Želim napredovati

Letos želim nastopiti na vseh tekmah Pokala Hrvaške. V tujini bom vozil tiste dirke, kjer mi bodo razmere to omogočale. Želim biti boljši kot do sedaj in zaključiti sezono brez poškodb. Letos imam enkratno možnost, da sodelujem na tekmi svetovnega pokala na Lošinju in želim jo izkoristiti. Zame bo to nekaj povsem novega. Veliko se bom naučil in dobil bogate izkušnje.


Hrvaška "repka", od leve: Berislav Topol, Noa Radolović, Ivan Bašić, Edo Pašić in Frano Liović

Proge na Plješivici

Veliko treniram. Na planini Plješevica smo s prijatelji zgradili dve DH progi, ki ju ves čas dopolnjujemo. Če je vreme primerno, tam preživimo vikende in treniramo ter delamo na progah. Imamo avto za "shuttle", ki zahteva skoraj toliko vzdrževanja kot naši progi. Veliko treniram tudi v fitnesu, kjer delam vaje za moč. Tako vzdržujem kondicijo, pridobljena moč pa mi pomaga bolje prenašati padce in udarce.Prevod in priredba Matej Hartman

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.