Pa smo z verigo spet na Hrvaškem. Jaka Bizjak je verigo podal možu, ki je iz uličnega jezdeca postal morda prva mednarodna mtb zvezda s tega prostora. Croatian Sensation Mislav je prvi nosil Red Bullovo čelado, obračal nepredstavljive trike na ulicah, dirtih in slopestyle objektih, pripravljal projekte in snemal videe zase in za pokrovitelje ter kot profi križaril po Severni Ameriki …

Zdaj je manj na kolesu, a nič manj ustvarjalen. Namesto s kolesom z digitalnimi vsebinami.

Mislav Mironović

Vzdevek: Mile, MiMi, CS, Miss love ...
Kraj: Zagreb
Starost: 33
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Norco Bikes


Jaka: Kje si zdaj in kaj počneš?
Mislav: Pravkar sem se iz Los Angelesa, kjer sem živel tri leta, leto dni pa v New Yorku, preselil nazaj domov.

Kakšna je tvoja zgodba z Red Bullom?
Našli so me, ko sem kot mulec s kolesom po zagrebških ulicah skakal in fural trial, pa so mi dali krila in me podprli, da sem dosegel svoje sanje. Od ene pločevinke Red Bulla do Red Bullovega športnika.

Na kaj si v svoji kolesarski karieri najbolj ponosen?
Na to, da sem lahko živel od kolesarjenja.mtb.si: Še bi te radi gledali na kolesu, pa so poškodbe malo skrajšale tvojo kariero. Ti je žal, da česa nisi naredil na kolesu?
Mislav: Želel sem si med poklicno kariero izvesti še nekaj trikov, a so me poškodbe ustavile. Žal mi je, da nisem bolj skrbel zase kot za kariero in večkrat fural zase, le za svojo zabavo. Da me ne bo kdo napačno razumel, v vsem sem užival in rad sem bil na kolesu, a ko kolesarjenje postane tvoja služba, se tvoj pogled spremeni. Recimo, da bi rad našel boljše ravnovesje med kolesarjenjem za zabavo in kolesarjenjem zato, ker je bila to moja služba.


Foto Tomislav Može/Red Bull Content Pool

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Mislav: To bilo zjutraj kolesarjenje na cestnem kolesu na kakšnem od hrvaških otokov, še istega dne bi nadaljeval s freeride/dh/enduro vožnjo v Whistlerju, dan pa bi zaključil v Airdomu (pokrit skatepark s foampitom in resi skakalnicami) na svojem kolesu za skakanje in za konec na parkirišču naredil še nekaj zabavnih trial trikov. S kom? Najraje kolesarim s Kristijanom Mrakom. Imava poseben humor, ki ga razumeva samo midva, odlično ga združujeva s kolesarjenjem in to je neprecenljivo.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Zjutraj trening, sledi moj najljubši zajtrk, pa dremež, pa sprehod s psom, pivo z najboljšimi prijatelji, ogled dobrega filma in čilanje. :)

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Verjetno bi ga izumil. :)


Flipwhip pred natanko desetletjem na Itak Rajd pokalu na LInhartovi, Lj. Foto Rene Gomolj.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Trenutno se navdušujem na idejo enega kolesa za vse, moj Norco Sight Carbon je temu najbližje.

Tvoje prvo kolo?
To je bila Esperia, pravzaprav kolo moje sestre, čisto moj prvi pa je bil Cannondale F400, če se prav spomnim, z vilico Fatty R. Sestavljen je bil za trial.

Tvoj vzornik?
Ko sem bil mlajši, sem jih imel kar nekaj: Martyn Ashton, Petr Kraus, Aaron Chase, Travis Pastrana ... Zdaj nimam nobenega.


Moab, Utah

Tvoj nasvet mladim?
Odvisno je od ciljev. Če imaš nekaj rad, lahko v tem postaneš res dober, in v nekem trenutku se moraš odločiti, če boš življenje posvetil kolesarjenju ali bo to ostalo le zabava. Če želiš uspeti, moraš to vzeti kot službo, trenirati, biti odgovoren, a se ne smeš pozabiti zabavati. Raje moraš imeti sebe kot kolo. Kolo lahko nadomestiš, sebe ne.

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Uzdaj se u se i u svoje kljuse.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Tri moram izpostaviti.
Prvi: Pri poskusu prvega fronflipa sem zletel s kolesa … skoraj bi umrl.
Drugi: Pri snemanju za Norco v Aptosu sem padel naravnost na glavo in si skoraj zlomil vrat. Delal sem backflip tailwhip na veliki skakalnici.
Tretji: Pri izvajanju petnajstega frontflipa na snemanju za Red Bull Sunflips sem padel na hrbet. Posnetek smo dobili, jaz pa sem si zlomil vretence L5S1. Prestal sem že dve operaciji in to je glavni razlog, da ne kolesarim več.

Preberi še
Na verigi: Jaka Bizjak
Na verigi - pravila in dosedanji izprašani


Foto Alex Schelbert in Damiano Levati /Red Bull Content Pool