Fant iz Prevalj, ki ne skriva svojih želja in ciljev. Mladi kroskantirjaš Teo Pečnik (KK Ravne) je za to pripravljen vložiti vse. Kratka štiri vprašanja, da bolje spoznamo najboljšega po številu osvojenih točk v lanskem pokalu SloXcup v kategoriji do 17 let in mu zaželimo super sezono 2019, njegovo prvo pri starejših mladincih do 19 let.

"Na hitro in na kratko"

Kako se je začelo?
Na kolesu sem, odkar se spomnim. Bolj organizirano v klubu Ravne sedem let. Zadnji dve leti pa profesionalno treniram, pa čeprav so moje možnosti in pogoji zelo amaterski.

Kako gre življenje nasploh?
Ne pritožujem se. Šola in treningi so del mojega življenja in nimam občutka, da se čemu odrekam. Gorsko kolo mi veliko pomeni in mi, vložen trud tudi vrača. Ostaja pa tudi čas za družbo s prijatelji. Vse je odvisno od želje in discipline.


Teo minuli konec tedna v Rabcu na kampu Petra Vesela, foto AD

Discipline?
Ja, te mi ne manjka. Mogoče se sliši malo vzvišeno, a tako pač je. Moji cilji so dolgoročni in vem, da je pot še dolga. Letos šele resno začenjam na mednarodni sceni in želja je velika.

Motivacija torej ni težava?
Ne, zaenkrat je imam še preveč. Okoli deseterice v Evropi čim večkrat. Doma imam močno podporo, prav tako v klubu in okolju, ki mi pomaga, da se kolesu lahko posvetim brezpogojno. In s pristopom k treningu in dirkam jim na svoj način poizkušam vračati. Hej, kako pogodbo ima Andreassen?

Takole je Aleš začel s svojo serijo kratkih intervjujev:
Šest s Kate
Pet s Frischijem
Štiri z Rito
Štiri z Anniko
Tri v vrsto z Jano in Maksimom