Rok Naglič, Calcit Bike Team. Doma iz Slovenj Gradca. Obetaven gorski kolesar z visokimi cilji v elitni kategoriji in z željo po nastopu na OI v Tokiu 2020.

Rok se predstavi

Moje ime je Rok Naglič in sem slovenski državni prvak v gorskokolesarskem krosu. Sem stalni udeleženec dirk svetovnega pokala v kategoriji U23 (2018) in v kategoriji elite v letu 2019. Moji najboljši rezultati so 10. mesto na evropskem prvenstvu in 18. mesto na dirki svetovnega pokala v Novem Mestu na Moravskem. Trenutno sem na 118. mestu v razvrstitvi mednarodne kolesarske zveze UCI, vendar so moji apetiti za leto 2019 večji. Letošnjo sezono bom vozil na kolesih Santa Cruz.

"Na hitro in na kratko"

Kolo ti leži? Kako se pelje?
Kolo mi leži. Odlično dobro se počutim na njem in res sem vesel da so v 11/11 imeli posluh zame. Pelje se res dobro, še posebej sedaj, ko sva z Urošem Gnezdo iz Fox Slovenija nastavila vzmetenje tako, kot mora biti.

Ciper, olimpijske kvalifikacije, želje in pričakovanja?
Ciper jemljem kot dober trening, a tudi zelo pomembne pike v lovu na normo za olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto.

Koliko časa si daš za top 30 v elitni kategoriji?
Za top 30 vem, da sem sposoben že to leto, vendar pustimo času čas. Letos imam uvajalno leto v elitni kategoriji. No, mogoče presenetim tudi sam sebe.



Kako gre networking z ostalimi tekmovalci in pro ekipami?
Nekaj poznanstev je, vendar se bo treba še potruditi za kak resnejši dogovor.

Je power meter prinesel kake spremembe v treningu?
Kar se tiče powermetra Rotor 2IN, sem kot otrok, ki je dobil novo igračo. Navdušen sem! Veliko nekih novih številk, ki pa so za enkrat še zgolj številke, saj nisem obremenjen z njimi. Je pa dejstvo, da se pri vsakem šprintu potrudim 110 %, če sem se pred tem 100 %.

Ali čutiš, da imaš še kake rezerve?
Kar se tiče rezerv, jih je še kar nekaj, ampak lepo počasi, trener že ve kaj dela. Tudi po rezultatih je vidno, da sva trenutno na pravi poti. Se že veselim letošnje sezone!