Na sinočnji zaključni prireditvi Odbora za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije v domu kulture v Kamniku so podelili priznanja najboljšim v pokalu Slovenije v krosu in spustu.

"V minuli sezoni so na pokalnih dirkah v krosu in spustu nastopili 404 tekmovalci, tako da smo v primerjavi s sezono prej zabeležili porast. Žal sta v krizi disciplini 4kros in BMX, tokrat tudi brez podelitve za pokal - prva je v globalnem upadu, druga pa pri nas trpi pomanjkanje prog, a upamo na izboljšanje že naslednje leto," je povedal predsednik odbora Mohor Vrhovnik.

Gorska kolesarka sezone je postala Blaža Klemenčič, gorski kolesar pa Miha Halzer. V dvoboju med Blažo in Tanjo so kljub Blažini slabši uvrstitvi na olimpijskih igrah odločili njeni boljši nastopi v svetovnem pokalu in višja uvrstitev na lestvici UCI. Pri moških o Mihovi srebrni kolajni v eliminatorju na SP ni bilo dvoma. Izjavi obeh spodaj v videu.

Najuspešnejša kluba v pokalnih tekmovanjih sta bila Calcit bike team GT v krosu in Rajd Trek v spustu. Niso pa še razglasili najboljših domačih prireditev v obeh disciplinah.

Končne razvrstitve pokala na strani KZS

Na uvodni fotografiji gorska kolesarja leta 2012 Blaža in Miha. Vse foto Grega Stopar, več fotografij v galeriji na facebook strani mtb.si.


Izjavi Blaže in Miha v videu