Filip Flisar, zmagovalec svetovnega pokala v smučarskem krosu v lanski zimi, je nedvomno slovenski "akcijski športnik" številka ena. Morda celo prvi, ki se je iz te podtalne scene s svojimi uspehi in brki zavihtel čisto do mainstreama. Pojavlja se tako rekoč povsod. Morda celo več, kot bi si želel, ampak še vedno si mora večino računov plačati sam ...

Na mtb.si, kjer smo ga kazali že kot mladca, ki po obrazu še ni imel nobene dlačice, ga na kolesu radi objavimo še zdaj.
Prvič se je njegovo ime pojavilo v Bajkerskem glasniku, predhodniku mtb.si, številki 03-14 v maju 2003, ko je osvojil 11. mesto v 4X v Žalcu.
Na fotografijah se je na mtb.si prvič pojavil v septembru 2006 v poročilu s prireditve Vročica asfalta.
Lani poleti smo kolesarili z njim in Sašo Farič.
Kot gorski kolesar pa se je najbolj proslavil z nastopom v letošnjem filmu Switch.

Kot branilec naslova Filip 7. in 8. decembra začenja novo sezono svetovnega pokala v Nakiski v Kanadi. Računamo, da bo zopet grenil življenje kanadskemu reprezentantu v mtb spustu Chrisu Del Boscu in drugim tekmecem.
Vse tekme svetovnega pokala boste lahko v živo in na zahtevo spremljali na Voyo. Komentatorja pa bosta spet dva bajkerja: nekdanji tekmovalec v spustu in dvoboju Aleš Stadler - Guma in nekdanji Filipov reprezentančni kolega Simon Jecl.

Po današnji konferenci za novinarje v Urban Roofu v Ljubljani je Filip za svojo dušo in za kamere in fotoaparate medijev še malo skočil na svojega Specializeda P. Z malo vaje bi razturil 360. Prvič smo ga videli tudi pod čelado novega osebnega pokrovitelja.

Obsežnejša napoved Sašine in Filipove sezone na sloski.si