Državni prvak v maratonu, Korošec Robert Kordež, bo v sezoni 2010 nosil dres MBK Orbea. Z Budinom in Pristovnikom bodo ekipa za nastope v regiji, Tanja, Nina in Nejc pa po svetu.

Takole se je Robi letos v Trbonjah veselil naslova prvaka v maratonu (foto Uroš Mikelj)
Takole se je Robi letos v Trbonjah veselil naslova prvaka v maratonu (foto Uroš Mikelj)

Na Orbei je že doma (foto AD)
Na Orbei je že doma (foto AD)

32-letni Prevaljčan Robi Kordež je očitno vroče blago na domačem XC trgu. Vsako leto namreč zamenja klub: leta 2006 je bil pri koroškem klubu Frirajd, naslednje leto pri KK Ravne, lani pri MTB Koroški, letos pri domžalski Energiji ... Prihodnje leto pa bo poskusil zapolniti vrzel v moškem delu slovenske UCI mtb ekipe MBK Orbea s sedežem na Črnem Vrhu nad Idrijo.

"Če se bom lahko uvrščal vsaj približno tako kot dosedanji najmočnejši člani MBK Orbea, bom več kot srečen," pravi Robi. MBK Orbeo namreč po letošnji sezoni zapuščajo Luka Mezgec, ki odhaja na cesto, ter Luka Kodra in Blaž Žnidaršič, ki zgodaj končujeta tekmovalni karieri.

"Kar se tiče finančne plati, je to zame zelo ugodna rešitev, saj bom preskrbljen za opremo in stroške nastopanja na dirkah," ugotavlja vedno nasmejani Kordež, ki je že zadnji dve sezoni uporabljal kolo Orbea. Zadnji mesec se po domačih stezicah sicer preganja z zlatim GTjem, ki ga je osvojil na Ivarčkem, tako da upa, da se bo še znal peljati s trdakom.

Natančnih ciljev za sezono 2010 Robi še nima: "Konkretne cilje si bom zastavil spomladi. Zdaj moram začeti s treningi. Če bom živo preživel brez poškodb in bolezni, bi moral biti spomladi konkurenčen. Poleg krosa bom nastopil tudi na kakšnem maratonu."

"Tanja Žakelj, Nina Homovec in spustaš Nejc Rutar bodo tvorili našo ekipo za svetovni pokal. Po odhodu Mezgeca, Kodre in Žnidaršiča resnici na ljubo v Sloveniji ni moških, ki bi lahko nastopali v krosih svetovnega pokala. Kordež, Matjaž Budin in Blaž Pristovnik bodo največ nastopali doma in čez mejo," o načrtih letos edine slovenske gorskokolesarske ekipe UCI za naslednje pove športni direktor Primož Štrancar.

Več o ekipi MBK Orbea s poudarkom o odločitvah Kodre in Žnidaršiča v prispevku naslednji teden.


Povezave:

www.mbk-orbea.si