Drugačna proga, drugačne fotografije in tudi druga imena na vrhu. Z vsem tem je minuli konec tedna postregel prvi DH Lošinj. Morda hkrati tudi zadnji, a še zdaleč ne zato, ker ne bi uspel.

Povedali so

Jernej Cokan, MTB Trbovlje/Specialized, 2. mesto:
"Finalna voznja se mi je zdela hitra in tekoča, z nekaj manjšimi napakami, rahlo sem bil že utrujen, ker sem moral v finalu štartati dvakrat zaradi padca tekmovalca pred menoj, ampak na koncu se je vse v redu izteklo. Z rezultatom sem seveda zadovoljen, se posebej ker so to moje prve stopničke med elite kategorijo. Hitra in skalnata proga mi je bila všeč, prizorišče pa je bilo zaradi lokacije na otoku, bližine morja in sproščenega vzdušja tako nekaj posebnega, še več takih dirk!"

Jan Cimperman, MTB Trbovlje/Specialized, 3. mesto
"Finale se je zame dobro iztekel, s tekočo vožnjo brez večjih napak. Z rezultatom sem zadovoljen, saj je bila to moja prva članska dirka. Proga je bila hitra, zabavna in tekoča, prijetno vzdušje in okolje pa je naredilo dirko še bolj posebno. Super vikend!"

(opomba urednika: nista mogla prepisovat, očitno sta iz iste ekipe …)

Zadovoljni so tudi prireditelji. Sebastjan Zmrzljak:
"Tekma je lepo uspela, z izvedbo smo zelo zadovoljni, sploh ker je bilo veliko predčasnega dela na daljavo. Mislim da smo med lokalno mladino naredili malo MTB revolucijo, saj je po Lošinju vse več MTB koles vseh vrst. Ustanovili so celo mountainbike klub!
Proga je bila predvsem po zaslugi lokalnih fantov dobro pripravljena, vsekako pa ni bila lahka. Vreme je bilo fantastično, vzdušje pa vse dni sproščeno z zabavami do jutranjih ur, tekmovalci pa za spremembo po tekmi niso jedli makaronov ampak ribje dobrote.
Zahvala za izvedbo gre tudi Lovru Heskyju in Miroslavu Čavleku z Lošinja, ter seveda fantom iz BK Napoleon!
Načrtov za naslednje leto še ni, mogoče bo letošnja izvedba unikatna."

Kratko poročilo in vrstni redi

Na uvodni fotografiji Zarja Č., Veli Lošinj in Jadransko morje. Foto Klemen Humar.

Video bike-park-slovenia.comFoto v galeriji: Klemen Humar klemenhumar.com in Marko Obid two4six.net