Prejeli smo najnovejše informacije o enduro delu festivala Black Hole v Mežiški dolini.

Black Hole enduro (doslej znan pod delovnim nazivom Enduro Koroška) je osrednje dogajanje prvega festivalskega vikenda. Gre za za tridnevno enduro druženje, sredi katerega je enodnevna enduro preizkušnja za točke serije SloEnduro.

V petek 19. julija, ko bodo najvišjih uvrstitev željni gotovo že preskusili trase hitrostnih preizkušenj za naslednji dan, se spored začne z večernim uličnim prologom na Ravnah na Koroškem. Udeleženci prologa, ki bodo naslednjega dne nastopili še v enduro preizkušnji, se bodo potegovali za nagrade Black Hole endura. Dirki sledi koncert!

V soboto 20. julija bodo v okolici Jamnice in Šentanela štiri etape Black Hole endura. Za točke in nagrade SloEndura bodo štele tudi za udeležence, ki bodo izpustili petkov prolog, a se ti ne bodo mogli potegovati za nagrade Black Hole endura.
Gostitelju Dixiju in njegovim v "Single trail parku Jamnica", ki ga gradijo že nekaj let, ne manjka stez za enduro preizkušnje. Ko si enkrat na teh poteh, skoraj ne moreš verjeti, da si še v Sloveniji … Dan se zaključi s piknikom pri Ekohotelu kmetiji Koroš. S kakšno akustično godbo.

Vsi, ki bi kolesarili, pa ne dirkali, se v soboto in nedeljo na te stezice (ne ravno na tisto, na kateri bodo takrat dirkali) lahko podate s katerim od testnih koles znamk Specialized, GT, Trek, Cannondale, Scott in Orbea, ki bodo na voljo pri Ekohotelu kmetiji Koroš.

V nedeljo bodo na voljo tudi prevozi iz doline na vrh hriba, tako da boste lahko opravili več spustov, obeta se tudi merjenje časov za vsakogar, nagrada (baje ne za najhitrejšega) bo kolo.

Prijave na Black Hole enduro bodo na spletni strani prijavim.se

Pokrovitelj festivala Black Hole Bike Fest


Black Hole maraton – predprijave odprte le še 5 dni

Le še 5 dni časa za predprijavo na edinstveni Black Hole maraton. Letos prvič tudi z brezplačnim varstvom in animacijo otrok za udeležence. Več informacij na www.blackhole-bikefest.com.

www.blackhole-bikefest.com

Na uvodni fotografiji gostitelj endura Anej na svojem dvorišču, sredi single trail parka Jamnica. Foto Ronald Jacobs.