V tretji "Pro" preizkušnji italijanske serije Superenduro v Gemoni, ki je štela tudi za pokala SloEnduro in Triveneto, so kar trije Slovenci popravili doslej najboljše slovenske dosežke v tem tekmovanju (Kordež lani 12., Mlinar letos 13.). Peter Mlinar (Črn trn) je za las, le za dobre 4 sekunde, zgrešil stopničke zmagovalce, ki so jih zasedli Manuel Ducci, Vittorio Gambirasio in Alex Lupato. Pero, Korošec v primorskem klubu, je bil v sobotnem prologu drugi najhitrejši, v nedeljskih štirih etapah pa ves čas v igri za tretje mesto, dokler ga ni izgubil v zadnji četrti etapi.

"Delal sem še nekaj napak, izbral sem tudi napačne gume za suho podlago, moral sem tudi nekaj prehitevati. Četrto etapo pa sem vozil na slepo, saj prej ni bila označena in je nismo trenirali, lanski udeleženci pa so jo že poznali," je povedal Peter, ki se bo zdaj spet prelevil v spustaša in se čez dva tedna poskusil v svetovnem pokalu v Val di Sole.

Robert Kordež (Orbea Geax) je končal na 6. mestu. "Soldino, kljub padcu in prometu sem bil blizu najboljšim, Slovenci smo bili tokrat konkurenčni." Robi ima svojo teorijo, zakaj je tako: "Večina tekmovalcev je z zahoda in tam trenirajo na trasah dirke, Gemona pa jim je od rok in tu niso imeli te prednosti.

V prvi deseterici je dirko končal še Nejc Rutar (Unior Tools Team) na 9. mestu. Z višjo številko je imel Nejc še več težav s prehitevanjem, že v prologu je izgubil tudi nekaj časa z defektom.

Nedaleč zadaj so sledili Nace Krivonog (14.), Andrej Bratina (17.) in Jaka Tancik (20.).

Med dekleti je bila Ana Zupan (Energijateam.com) četrta.

Vrstni redi

Skupno


Hitrostne preizkušnje


Ženske


www.superenduromtb.com
sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Peter Mlinar na sobotnem uličnem prologu, foto Matteo Cappe/superenduromtb.com

Video sobotnega prologa


Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.