Tanja 1. na lestvici UCI
Prvič Slovenec, natančneje Slovenka, na vrhu katere koli lestvice Mednarodne kolesarske zveze UCI. Po dveh zaporednih zmagah v svetovnem pokalu in zmagi na evropskem prvenstvu se je Tanja Žakelj zavihtela na prvo mesto lestvice v krosu. uci.ch
Tanja je tudi sportalovo ime prejšnjega tedna. siol.net/sportal

Sellaronda Hero: Noč 27.
Vse slovenske kolesarke in kolesarje, ki so minuli konec tedna nastopili na četrtem maratonu Sellaronda Hero na Južnem Tirolskem, je kar težko prešteti.
Na najdaljši 84 km trasi s 4400 v.m. je Lenart Noč (Uni team Cult) končal na 30. mestu absolutno, Natalija Anderluh (Bicikel.com) tretja med ženskami, na 62 km je bil Milan Urbančič (KRK Sova Scott) 14. skupno in drugi v svoji kategoriji master 3, če omenimo le nekatere.
Poroča Lenart: To je daleč najbolje organizirana in medijsko podprta prireditev. Za razliko od prejšnjih tekem sem tu začel počasi, tako da sem prisel na prvi prelaz Passo Gardena 4 min za prvim, sledil je spust v Cortino, kjer sem izgubil edini bidon. Do tretjega prelaza Pordoi sem samo prehiteval, tam pa se je zgodba tudi končala. Prišli so krči. Zato sem se usedel in čakal, da mine. Sledil je spust v Canazei (tu sem bil skupaj s Mathiasom Lessingom na 20 mestu). Tam pa sem čisto zatrobil. Jokal sem od bolečin zaradi krčev. Do cilja (30 km) sem nadaljeval z zmernim tempom. Zaradi krčev drugače ni šlo. Moj neto čas brez postanka na je bil točno 5 ur, z vključenimi postanki pa devet minut več.
Generalno sem zadovoljen. Lahko bi pa bilo bolje, kot tudi slabše.
www.sellarondahero.com in uvrstitve Slovencev

Žan Košir na Gamblerju
Slovenski reprezentant v deskanju na snegu Žan Košir se je pred poletjem s svojimi navijači družil na pikniku v Križah, kjer je od trgovine Grašca v uporabo prejel kolo za spust Scott Gambler 20.
Žan je navdušen kolesar, ki tudi z veseljem spremlja uspehe slovenskih tekmovalcev z Mihom Halzerjem in Tanjo Žakelj na čelu. "Tako kot pri deskanju je tudi pri gorskem kolesarjenju, predvsem navzdol, bistvena osredotočenost, stoodstotna koncentracija in tehnično brezhibna vožnja brez napak," je potegnil vzporednico.

Na uvodni fotografiji Žan Košir z novim prijateljem na dveh kolesih, na katerem ga bomo srečevali v parkih. Bogsigavedi, če bi prišel na uvodno sliko Tahitrih, če ne bi nekje našel majice mtb.si.

O vožnji v naravi na TV Slo
Daljši prispevek o premikih v zakonodaji glede vožnje v naravnem okolju v današnjem prvem dnevniku TV Slovenije, od 13. minute dalje. rtvslo.si

Pokal mladih Ravne
Za točke pokala mladih v krosu so minulo soboto dirkali na Ravnah na Koroškem. Vrstni redi na strani KZS

Hribovšek drugi v Slavoniji
Nedeljski kros v Požegi na Hrvaškem (UCI 3) je pri članih dobil Italijan Nicolo Ferrazzo (Rudy Project Pedali di Marca) pred Boštjanom Hribovškom (Calcit bike team) in Filipom Turkom (Šišmiš Samobor). Vrstni redi (PDF)

Madonč, Berto … Komovc!
Po Mitju Madonu in Sandiju Bertonclju se v izboru za fotografijo tedna na Vital MTB poteguje še Aleš Komovec. Fotografija Mislava Mironovića je nastala v dirt parku Divjina. Glasuj tukaj!

V soboto dvoboj B4X Šoštanj
Neke druge Ravne, pri Šoštanju, bodo v soboto gostile preizkušnjo serije B4X. Z dvobojem bodo člani KD Lignit predstavili prenovljeno progo. Prireditev na facebooku in video s proge

500 m gore nad glavo
Gregor Šket je s kolesom obiskal podzemlje Pece in (tudi kot napoved festivala Black Hole) je nastal tale zapis v Poletu.

Ranjena
Nekaj kolesarjev je te dni namesto na dopustu na bolniški. Ali pa oboje hkrati. Poleg Mateja Stapića, ki si je v Val di Sole prislužil zlom ključnice, počiva tudi Boštjan Volf, ki v svojem blogu takole poroča o tem, kako je na Veliki planini s krmilo zajel srobot …

Extreme Vital vabi na Sor'co
Extreme Vital konec tedna, v soboto in nedeljo, vabi na bike weekend na Soriški planini. Tam bodo brezplačno na voljo testna kolesa Specialized, Scott, Cannondale in Giant, organiziralo bodo mtb in cestne ture. Seveda se bo pilo in jedlo, tudi didžeja bodo priklopili itd. extremevital.com

Foto Torrenduro
Fotogalerija Petra Zajca z nedavne dirke serij NordEst enduro in SloEnduro v Tovorjani. flickr.com

Vabljeni na Matadown
Znane so podrobnosti o spustu s skupinskim štartom z Matajurja v nedeljo 28. julija. Število nastopajočih za ta spust z 11 km enoslednic na 1550 višinskih metrih z vrha Matajurja do Sovodenj je omejeno na 100 kolesarjev. Več v slovenski enduro skupini na facebooku

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.