Z druge dirke lige B4X poroča Anja Molnar


V soboto, 29. 6., je v Ravnah pri Šoštanju potekala 3. tekma lige b4x, katere organizator je bilo kolesarsko društvo Lignit. To je bila njihova prva izkušnja z organizacijo kolesarskega dvoboja. Da liga b4x že dosega svoje namene, se je pokazalo s tem, da se je tekme udeležilo kar 28 tekmovalcev, med njimi je bilo veliko mladih kolesarjev, najmlajši med njimi pa je bil star komaj 7 let.

Proga, ki so jo za tekmo prenovili, je bila na dan tekme še malo mokra, kar pa ni oviralo tekmovalcev, da ne bi dosegali dobrih rezultatov. Proga je med bolj zahtevnimi, zato je bilo tudi nekaj več padcev, a na srečo ni bilo večjih poškodb.

V finalni vožnji kategorije elite sta se pomerila domačina Luka Bolha in Urban Rotnik. Slednji je že v prvem zavoju pridobil majhno prednost, ki jo je skozi vožnjo ohranil in povečal ter na koncu slavil zmago. V malem finalu te kategorije sta se pomerila veteran Matija Stupar in Vid Kovač. Stupar je s padcem že v prvem zavoju prepustil 3. mesto Vidu.

V ženski kategoriji je Monika Hrastnik prepričljivo zmagala, vendar pa je tudi Kristina Pozvek lepo opravila s progo.

Med amaterji se zopet najbolje odrezal Boštjan Pisanec, v kategoriji U16 si je zmago privozil Tadej Zaljuberšek. Edini v kategoriji U13, ki je v finalu tekmoval v kategoriji U16, je bil Tomaž Šinigoj, med najmlajšimi tekmovalci pa je zmago slavil Tim Rovtar, ki pa je bil hkrati tudi najmlajši tekmovalec.

KD Lignit so se odlično odrezali pri organizaciji, vendar sedaj ne počivajo, saj se že pripravljajo na njihovo drugo tekmo, ki bo 8. septembra na tej isti progi.
Vabljeni!

Izjave po tekmi

Matija Stupar (KK Črn Trn): "Proga je bila super, zabavna in ravno prav težavna. Danes smo šele videli, kako proga leti, edino prva ravnina se mi je zdela prekratka za prehitevanje, zapiranje. Veliko je bilo odvisno od kvalifikacij. Sama tekma in organizacija vse zelo pohvalno, glede na to da KD Lignit prvič organizira tekmo, je tak dogodek za zgled drugim društvom. Septembra pa definitivno pridem na tekmo."

Tadej Zaljuberšek (KD Lignit): "Proga mi je bila fajna, bila je dosti zahtevna, z rezultatom pa sem zelo zadovoljen, saj je bila to moja druga tekma. Tekma mi je bila zelo všeč, saj je domača proga, veliko smo sami delali."

Urban Napotnik (Predsednik KD Lignita, glavni organizator): "Tekma nam je dobro uspela, vreme nam je služilo, veseli me, da ni bilo večjih poškodb. Proga je bila mehkejša, saj nam med gradnjo proge vreme ni bilo v pomoč. Tekme 8. septembra pa se že zelo veselimo, upam da se vidimo v čim večjem številu."

Urban Rotnik (organizator, KK Črn trn, KD Lignit): "Sem res zadovoljen s tekmo, najbolj sem zadovoljen s tem, da smo uspeli progo pripraviti v tako stanje, da je bila dosti hitra, da se je dalo skakat vse velike skoke, da ni bilo dežja in da se ni nihče poškodoval, po vrhu vsega sem še zmagal. To je bila prva tekma, ki smo jo organizirali na domačem terenu in mislim, da nam je res odlično uspelo, saj smo se res trudili. Naredili smo nemogoče, saj nam vreme čez teden ni bilo naklonjeno, progo smo morali pred tekmo pokriti s folijo, porabili pa smo tudi 5 vreč cementa, daje bila proga vozna tako, kot je bila danes."

kd-lignit.si
www.b4x.si

Vse foto Nejc Rošer


B4X #2, Ravne pri Šoštanju, 29. 6. 2013