Sobota bo res dan dirkanja na izpadanje. Poleg GT-Garmin bike eliminatorja v Kamniku bo sočasno v Plavah potekalo državno prvenstvo v 4krosu ter dirka lige B4X, oba dneva pa na mariborski BMX progi še BMX kamp.

Sporočilo za medije Calcit bike teama:

V soboto 17. avgusta se bodo na ulicah Kamnika v atraktivnem gorskokolesarskem eliminatorju pomerili najboljši slovenski tekmovalci. Barve domačega Calcit Bike Teama, organizatorja dirke, bodo branili praktično vsi člani, najmočnejši orožji bosta Urban Ferenčak in Rok Korošec, svoje načrte pa imajo tudi Boštjan Hribovšek, Gregor Krajnc in Peter Zupančič. Na startu ne bo manjkal niti eden najboljših tekmovalcev v kratkem krosu na izpadanje Miha Halzer.

Lanskoletni eliminator v Kamniku je prvič v zgodovini štel za državni naslov. Zmago si je pridirkal Korošec, za njim je končal Ferenčak. V ženski konkurenci je bila najboljša Ana Zupan, za njo pa dve calcitovki, Tina Perše in Tamara Sitar. Uspeh domačega moštva je dopolnil še Peter Zupančič, ki je zmagal v konkurenci do 17 let.

Halzer kamniškega eliminatorja lani ni končal, bo pa po vseh uspehih v zadnjih dveh sezonah prvi favorit letošnjega GT-Garmin bike eliminatorja. Zmago mu bodo skušali preprečiti domači tekmovalci s Ferenčakom in Korošcem na čelu, a jih čaka vse prej kot lahka naloga.

"S Halzerjem bova en dan prej dirkala v Kaprunu. Mislim, da to ne bo ovira. Gotovo se vedno gre na dirko na zmago. Če je Halzer na startu, je to malo težje. Mislim, da mi ga je samo enkrat uspelo premagati. Upam, da ga bom spet," pred domačo dirko meni Urban in dodaja: "Gotovo ni sramotno izgubiti proti svetovnemu podprvaku."

Lanski zmagovalec kamniškega dogodka Korošec se v tej sezoni ne osredotoča toliko na dirke v eliminatorju, več pozornosti posveča prihajajočem državnem prvenstvu v vzponu: "Posebej se na sprinte nisem pripravljal, posvečam se pripravam na vzpone in državno prvenstvo. Delam dolge treninge. Grem na zmago, ampak bo težko," sporoča Rok in dodaja: "Feri je premagljiv, Halzer pa težko."

Na GT-Garmin bike eliminatorju se bodo po kvalifikacijah (16.30) ob 17.30 na progo podali najmlajši, ki bodo na prilagojeni in skrajšani progi tekmovali s poganjalčki. Ob 18.15 se bodo začele finalne vožnje na izpadanje, veliki finale moških pa je predviden za 20. uro.

Organizatorji dogodka pričakujejo v vseh kategorijah okoli 70 tekmovalcev, ki se bodo podali na progo po centru Kamnika, med njimi bo na startu tudi najboljša srbska tekmovalka Jovana Crnogorac. Atraktivno tekmovanje sprinta po sistemu izpadanja bo v okviru DDV programa festivala Kamfest 2013. Za spektakel bodo poskrbeli tekmovalci, za zabavo pa bodo zadolženi člani skupine Manouche, ki bodo ob 20.30 nastopili na glavnem odru.

calcit-bike.com

Na uvodni fotografiji prizor z lanske dirke, foto Calcit bike team