O dogajanju v petek, zadnjem dnevu evropskega prvenstva za mlade v Statteggu pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem, poroča vodja odprave Nina Homovec:

Zadnji dan prvenstva je bil na programu olimpijski kros. Tekmovalci so morali prevoziti enako število krogov kot v sredo na kombinaciji, s to razliko da je bila proga tokrat suha in hitra. S tekmami so najprej začele deklice U15, kjer sta Vita in Ana Movrin osvojili 41. in 44. mesto. Pri naslednjem štartu dečkov do 15 let smo imeli Slovenci štiri predstavnike. Odlično se je izkazal Matevž Govekar, ki je z borbo do zadnjega metra osvojil 33. mesto. David Ivartnik je zasedel 62., Anže Mihalič 74. in Tilen Skala 75. mesto.

Eva Jagodič je bila v kategoriji deklic do 17 let že na štartu udeležena pri padcu, zato je tekmo končala že krog pred koncem. Za zadnjo tekmo smo imeli v ognju še najbolj vroče železo z Blažem Govekarjem, a se je končalo že v prvem krogu z zvito verigo. Izkazal pa se je Miha Tratnik Bajc s 50. mestom.

Prvenstvo se je končalo z nekoliko grenkim priokusom, saj smo pričakovali vsaj eno uvrstitev med prvih 30, ki bi jo brez tehničnih težav tudi dosegli. Vsak od tekmovalcev je sicer imel svoje osebne cilje, ki jih je vsaj na eni tekmi tudi dosegel. Vse pa velja pohvaliti za srčnost in borbenost, ki so jo pokazali.

Stran prvenstva

Na uvodni fotografiji slovenski reprezentantje in spremljevalci.

Le eden od vrste videov prireditelja - petkov olimpijski kros mlajših mladincev (U17)

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.