Po sobotnem bronastem odličju v 4krosu evropskega prvenstva v Pamporovem v Bolgariji se je član ajdovskega KK Črn trn Miran Vauh okitil še z eno kolajno enakega bleska v današnjem spustu. Zaostal je le za zmagovalcem, Avstrijcem Markusom Pekollom, in njegovim drugouvrščenim rojakom Manuelom Gruberjem.

"Samo ugibamo lahko, kakšna bi bila barva odličja, če se ne bi v spodnjem delu zaletel v zaščitno mrežo in drevo, ter tam pustil nekaj sekund?!" so razplet komentirali iz štaba Črnega trna.

Žiga Pandur, ki si je že v petek na treningu nekoliko poškodoval ramo, ja danes končal izven prve deseterice na 11. mestu.

Še tretjo bronasto kolajno za Slovenijo je v spustu moške mladinske kategorije osvojil Jure Žabjek, ki je zaostal le za Italijanoma Francescom Colombom in Lucom Vernassom.

Proga, ki je bila zjutraj še zimska drsalnica, se je do finala počasi talila. Zarje Černilogar, ki si je v petek pri padcu zlomila dlančnico, ni bilo med nastopajočimi. Med članicami je zmagala Francozinja Emmeline Ragot pred rojakinjo Morgane Charre in Bolgarko Evo Dimitrovo.

Miri je v kombiju na poti domov takole povzel svojo avanturo: "Ljubljana, Hrvaška, Srbija … potem pride Bolgarija, a malo je manjkalo do Grčije. Pot se je res vlekla, se posebej po Srbiji in Bolgariji, kjer me je nadlegovalo škripanje vrat na kombiju. Pričakoval sem poletno vrame, a po napovedi sodeč dež, niti pod razno pa ne zimskih razmer, kaj šele sneg in temperatura pod ničlo. Ob vsem tem sem bil pozitivno nastrojen, poskušal sem vzeti vse za zabavo, kar se je na koncu prelevilo v dve bronasti medalji. Vesel sem obeh rezultatov, a nisem zadovoljen s svojim finalnim nastopom v spustu. Šlo mi je vredu, teren je bil zamrznjen, leden, hitro si lahko naredil napako in prav ta me je zmedla na tehničnem delu proge. Tik preden sem zapustil ta nevaren in tehnično zahteven odsek, me je zaneslo v mrežo. In prav na tem mestu sem zgubil boj za zlato in še lepši rezultat. Obe nogi so se mi staknili s pedal in kar se da hitro sem reševal situacijo. Lepo pa je bilo sedeti na vročem stolčku in opazovati zakljucčk tekme. Najbolj sem vesel, da sem ostal brez poškodb, zdaj bo čas, da se zacelijo stare poškodbe. Sezona se je zakjučila in komaj čakam naslednjo, saj bo zima naporna. Zelo rad bi ohranil te izkušnje za naprej, a vsak dan ki ga ne bom preživel na kolesu, bo korak nazaj, zato zima saks."

Jure je povedal: "Proga je bila zalo ledena. Na nekaterih delih so se naredile kar ledene ploskve. Že prvi dan sem prvo vožno padel. Organizatorji so se jo trudili izboljšati. V sobotnem treningu sem po skoku, ko sem pristal, izgubil oporo na ledu in padel. Danes nisem točno vedel, kakšna je opora. Finalno vožno sem odpeljal z nekaj napakami v spodnjem delu."

Dopolnimo z uradnimi vrstni redi in kakšno izjavico!

Na uvodni fotografiji Avstrijca in Miri v boju z bolgarsko penino. Miriju je šlo bolje kot pred tednom pod Pohorjem, kjer so mu lumpje bojda zalepili zamašek … Foto Tadej Ergaver

EP Pamporovo vrstni redi DH