Obiski nemškega guruja (gorsko)kolesarskega turizma, očeta fenomena Garda Ulija Staciuja v Sloveniji so obrodili sadove. Včeraj je možak na svoji spletni strani bike-gps.com objavil elektronsko knjigo, kar je v trenutku preko obvestila v svoje predale za elektronsko pošto izvedelo 30.000 njegovih odjemalcev. 100 strani obsežna knjiga v obliki PDF je na voljo za prenos za ceno 11,90 evra, v začetku februarja naj bi sledila še tiskana verzija za 21,90. V knjigi je opisana trasa za prečkanje Slovenije od Tromeje do Pirana v sedmih etapah, poleg osnovne je nekaterim etapam dodana še lažja in zahtevnejša inačica.

V “e-booku” bodo gorski kolesarji našli natančne opise in višinske profile, servisni del s priporočenimi nastanitvami ob poti, napotke v zvezi s transportom, tiskane in digitalne zemljevide. Knjiga je opremljena z odličnimi fotografijami.

Seveda Uli ni pozabil na povezave do vseh variant GPS sledi poti, ki jih ponuja na bike-gps.com že od oktobra. Prenos sledi je plačljiv.

Turistični produkt Trans-Slovenija - seveda je taka reč dosti več kot le knjiga - je nastal v sodelovanju z Janom Klavoro, Jožetom Rovanom, Matejem Obujem ter z GIZ Pohodništvo Kolesarjenje z Markom Lenarčičem. Uli je pri nas z lokalnimi sodelovalci kolesaril in raziskoval med junijem in septembrom.

Uli v sodelovanju z Matejem pripravlja tudi dve predavanji na temo Trans-Slovenija, ki bosta 6. februarja v Starnbergu na Bavarskem (do prejšnjega petka je bilo na to predavanje prijavljenih 104 slušateljev, število je omejeno na 120) in 23. februarja v Muenchu v okviru sejma F.R.E.E.

Pod imenom Trans-Slovenija bo tudi dogodek, o tem kmalu.

Nekaj vprašanj avtorju

bike-gps.com
(se bo treba potrudit z nemško vsebino, angleška ni osvežena)

Uvodna in spodnja fotografija foto Uli Stanciu