Svetovna serija v enduru (Enduro World Series)
je danes ob 18. uri po našem času odprla prijave za vse letošnje dirke razen prve dirke v Čilu, za katero se prijave odprejo jutri, 20. februarja. Danes tako zbirajo prijave za šest dirk v Evropi in Severni Ameriki.

Vse dirke svetovne serije so hkrati nacionalne preizkušnje, število nastopajočih pa je zaradi narave discipline (posamičnega štarta) omejeno, zato se štarta mesta hitro zapolnijo.

Med tistimi, ki se jim za pravico do nastopa ni bati, je tudi dvanajst Slovencev oziroma natančneje 9 Slovencev in 3 Slovenke.

Najprej je tu peterica, ki si je ta luksuz priborila z lanskimi dosežki. Robert Kordež (Orbea Geax), Kristjan Medvešček, Peter Mlinar (oba Črn trn) in Primož Štrancar (Orbea Geax) so EWS 2013 končali med prvo stoterico na lestvici, mladinec Vid Peršak (Orbea Geax) pa je bil na stopničkah v finalu v Finalu.

Slovenska serija SloEnduro se je znašla tudi v elitni druščini sedmih nacionalnih serij, iz katerih imajo pravico nastopa prvo- in drugouvrščeni v lanski končni razvrstitvi. Tako so na seznam prišli Ana Zupan (Energijateam.com), Saša Bevk (Pedal team), Nejc Rutar (Unior Tools Team) in Nace Krivonog (Orbea Geax).

Potem pa je tu še trojica iz ekipe Unior Tools Team, ki si je kupila članstvo med 16 uradnimi ekipami EWS. Skozi ta vrata so si štartna mesta zagotovili Tanja Žakelj, Žiga Pandur in Anže Žabjek.

Približno šest tednov pred posamezno preizkušnjo bo prireditelj odprl prijave za preostala mesta.

www.enduroworldseries.com