Avstrijec Manuel Gruber (Radon Factory DH) in Slovenka Zarja Černilogar (Blackthorn GT) sta drugo leto zapored zmagala na dirki v spustu s Sv. Ivana v središče Velega Lošinja. Od lani pa je dirka v organizaciji lokalnega BK Napoleon v sodelovanju s slovenskim MTB Trbovlje precej zrastla, pridobila status prve kategorije UCI in pritegnila lepo druščino približno 150 tekmovalcev iz regije in od dlje. Lahko rečemo, da ob mariborski dirki evropskega pokala in dirki v Buzetu zdaj tvori veliko trojico na našem koncu sveta.

Tik za Gruberja se je s 77 stotinkami sekunde zaostanka uvrstil lanski mladinski zmagovalec Jure Žabjek (Unior Tools Team), tretji pa je bil še v isti sekundi poljski prvak Slawomir Lukašik, lani presenetljivi zmagovalec dirke evropskega pokala v Pili. Za špansko-francosko-avstrijsko druščino sta prvo deseterico zaključila Aleš Virtič (MTB Čelešnk) in Jernej Cokan (MTB Trbovlje/Specialized).

Zarja je na enduro kolesu (spustaškega za sezono še čaka) tekmice ugnala s skoraj 30-sekundnim naskokom, ob njo sta na stopničke stopili Špela Horvat (Energijateam.com) in novinka Eva Horvat (Specialized Bike park Pohorje).

Trojna slovenska zmaga tudi pri mladincih: prvič Luka Berginc (Črn trn/Blackthorn GT) pred Mihom Ivančičem (Avče) in Nalom Otoničarjem (Unior Tools).

Če štirinajst dni se v Avčah začne pokal Slovenije v spustu.

Vrstni red finala spodaj, vse na kupu pa tukaj
www.dhlosinj.net

Fotogalerija DH Lošinj

Na uvodni fotografiji Zarja - škoda da ne vidiš njenega kolesa, ti pa lahko da vilica slutiti, da ni namenjeno za dirkanje v spustu. Foto Mare Obid

DH Lošinj Final Results