Kras, Soča, Črna lukna, Erazem, Lokve … Loka. Slovenski MTB maratoni, vsaj letošnji, niso neki celodnevni epi. Morda bi jih lahko modno rekli “granfondo”. A imamo jih, nekaj jih je, prireditelji se trudijo in tudi udeleženci se jih počasi privajajo. Ko si bomo udeleženci s številčnostjo prislužili daljše maratone, jih gotovo dobimo.

Domačo sezono tovrstnih preizkušenj zaključimo v soboto 4. oktobra z drugim Loka MTB maratonom. Izhodišče je v Zmincu streljaj iz Škofje Loke v Poljansko dolino, 24 km dolg krog na obronkih Polhograjskega hribovja z okoli 1000 v.m. pa podoben lanskemu. Prevozite ga enkrat ali dvakrat in s potjo iz štartno-ciljnega prostora to nanese 26 ali 50 kilometrov.

Štart bo ob 10. uri. Ali odpelješ en krog ali dva, se lahko odločiš ob koncu prvega - če le nisi prepočasen, saj ob 13.30 zaprejo vstop v drugi krog.

Prireditelji so izvedli že nekaj skupinskih ogledov, zadnjič se na traso podajo v torek 30. septembra ob 16. uri izpred okrepčevalnice Mah za škofjeloško športno dvorano Poden.

Več o Loka MTB maratonu