Kvalifikacije 4krosa so potekale razmeroma mirno in v ustaljenem ritmu. Najhitrejši je bil ponovno Jared Graves, ki pa jutri zagotovo ne bo imel lahkega dela. Ženske kvalifikacije je dobila Melissa Buhl pred domačinko Joey Gough in Anneke Beerten. Z zaostankom dobrih treh sekund in pol je 10. mesto zasedla Neža Knez in se suvereno uvrstila med šestnajsterico finalistk. Na zadnjem treningu pred kvalifikacijami je sicer vozila še nekoliko bolje, a vendar je važna uvrstitev. "Naredila sem nekaj manjših napak, v enem ovinku sem se tudi 'zašaltala'. Vendar se na progi počutim zelo dobro in vem, da se lahko jutri prebijem vsaj v naslednji krog. Rabim le dober štart," je po svoji vožnji povedala Neža.

Živahno tudi na progi za spust
Danes je bil na sporedu tudi najdaljši trening za spust, na katerem so se tekmovalci spoznali še z zadnjimi novimi odseki, zgornji del je vsem že zelo dobro poznan. Težave so se pojavile prav v novem gozdnem odseku, ki se nikakor ne posuši in mnogi tekmovalci imajo na teh nekaj deset metrih večje težave kot na celi progi skupaj. Skok čez cesto pa je resnično ogromen, a kot kaže se je večina tekmovalcev že spoprijateljila z njim. Tudi vsi člani ekipe Unior Tools Team; skok Marije lahko  najdete v galeriji.
Jutri so na sporedu kvalifikacije spusta, nato pa še finale 4krosa.

Iščejo se superjunaki
Čez vikend bo dogajanje zagotovo zelo živahno, ne samo zaradi dirkanja. Organizatorji so znova našli novo temo za svoj svetovni pokal in bodo cel vikend iskali superjunake. Posebna žirija bo cel vikend hodila po prizorišču in iskala najboljšega superjunaka - seveda ne pravega, ampak najboljši kostum. Tako da jutri in v nedeljo pričakujemo veliko Supermanov, Batmanov, Spidermanov, Hrabrega miška, Banananjama in zagotovo še koga.

Vsi rezultati na strani UCI.

fortwilliamworldcup.co.uk

Na uvodni sliki Neža Knez, foto: Grega Stopar