Pod modrim šotorom slovenske ekipe Unior Tools Team so se po koncu kvalifikacijah pomešali občutki veselja in razočaranja. Nejc Rutar je finale zgrešil le za eno mesto ali manj kot desetinko, kar je zagotovo manj, kot je trenutno sposoben naš najboljši spustaš. Blizu uvrstitve v finale je bila tudi grkinja v dresu Uniorja Maria Michalogiannaki, a na progi je naredila preveč napak.

Zato pa je svojo nalogo toliko bolje opravil Žiga Pandur, ki je kljub manjšim napakam zanesljiv finalist in ima jutri vse možnosti za izboljšanje rezultata. Enako velja tudi za Harryja Heatha, ki se je danes preveč zadrževal na progi. Sicer pa so vsi štirji tekmovalci ekipe Unior Tools Team takole komentirali svoj današnji nastop:

Žiga Pandur: "Dosegel sem svoj cilj. Cilj je bila uvrstitev v finale, kar mi je tudi uspelo. Lani mi to ni uspelo na nobeni izmed dirk, z dobrim treningom pa sem sedaj veliko boljši in prvi cilj je dosežen. Na začetku kvalifikacijske vožnje sem naredil nekaj manjših napak, a sem se uspel zbrati in voziti tekoče do konca. V gozdnem odseku sem naredil še eno napako, a se hitro rešil in nadaljeval. Dal sem vse od sebe, a se je izplačalo in sem zelo zadovoljen. V jutrišnjem finalu bom samo užival in če mi bo uspelo to, potem bo tudi rezultat dober. Ker sem svoj cilj že dosegel, bom dirkal s povsem mirno glavo."

Harry Heath: "Preizkušal sem novo taktiko, na štartu sem se želel povsem pomiriti. Na koncu sem vozil preveč mirno, preveč sem se zadrževal in nisem tvegal. Prišel sem v finale, a na dirki svetovnega pokala moraš dati v vsaki vožnji 100 %. Vem, da sem dobro treniral in da sem hiter - jutri moram to samo realizirati v svoji vožnji. Verjamem, da lahko vozim 10 sekund hitreje."

Nejc Rutar: "Izgubljal sem povsod po malo. Na začetku nisem ujel ritma proge, sem in tja sem preveč pobremzal in podobno. Nad rezultatom sem zagotovo rezočaran, še posebej ker sem za tako malo zgrešil finale. Ta trenutek je vse narobe, a že jutri bom z glavo na dirki v Leogangu, ki je na sporedu že čez teden dni."

Maria Michalogiannaki: "Na treningu in jutranjih vožnjah sem vozila zelo dobro in našla hitre linije, ki mi ustrezajo. Na štartu sem bila pozitvino nervozna, v vožnji pa naredila preveč majhnih napak. Nasploh vožnja ni bila tekoča."

Na domačem terenu je bila najhitrejša Rachel Atherton pred Tracy Moseley in Floriane Pugin. Pri moški je bil najhitrejši vodilni tekmovalec v pokalu Aaron Gwin, za njim pa so se zvrstili Gee Atherton, Danny Hart, Greg Minnaar itd. Vsak od njih lahko jutri zmaga.

Čez nekaj trenutkov je na sporedu finale 4krosa s prenosom na Freecasterju, jutri pa boste lahko moški finale spusta gledali tudi na programu Eurosport 2.

Vsi rezultati na strani UCI.

fortwilliamworldcup.co.uk

Na uvodni sliki Žiga Pandur, foto Grega Stopar