Pumptrack
(slovenski prevod “tlačilna proga” se ni najbolje prijel). Največ zabave za gorske in BMX kolesarje na najmanjšem prostoru. Kroženje brez poganjanja skoraj v neskončnost, dokler ne poide sapa ali zapečejo mišice. Ali pade tema.

Novega postavljajo na občinski parceli streljal od središča Izole, ob cesti pod Mehanom. Člani Kluba gorskih kolesarjev Obala tam lopate vihtijo od lanskega septembra, tudi kakšen stroj pride naokoli.

Etapni cilj jih čaka v soboto 28. februarja, takrat bo Izola kolesarsko središče Slovenije z dvodnevnim festivalom Adria bike show. V soboto ob 11. uri prerežejo trak na pumptracku, ob 12. uri štarta mtb tura, v nedeljo pa cestna dirka za Veliko nagrado Izole in kup spremljevalnega sporeda.


5000 kvadratov in več prog

“Pumptrack takrat še ne bo dokončan, tako da to še ne bo prava otvoritev. Jo naredimo pozneje,” pravi Vid Maglica iz KGK Obala. Kaj vse pa nas na približno 5000 kvadratnih metrov veliki parceli čaka, ko bo parkec dokončan?

Veliki pumptrack, mali pumptrack, primeren tudi za otroke, pa “skill park” z objekti za učenje in še XC poligon. Pozneje pa morda še kaj, recimo dirt, saj bo ostalo še nekaj prostora.

Park bo javen in brezplačen. Poleg tega, da bi ga skoraj morali vzljubiti domačini, utegne biti dodatno oblegan zlasti med zimskimi izleti kolesarjev s celine.

V naslednjih tednih bo v parku še veliko dela, tudi po festivalu ga ne bo zmanjkalo, zato bodo fantje in dekleta iz KGK Obala veseli še kakšnega dodatnega para rok. Oglasi se jim na www.facebook.com/KGKObala

www.adriabikeshow.si

Uvodna fotografija: brez strahu, to je otroški pumptrack :) Foto KGK Obala, več fotografij na klubski facebook strani.