Ta konec tedna, 9. in 10. maja, se z mednarodno dirko v spustu v Buzetu v hrvaški Istri začenja tudi letošnji pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu v disciplini spust.

Na zdaj že klasični progi Škrbina na dirki prve kategorije UCI prireditelji pričakujejo do 300 tekmovalcev, poleg najštevilčnejših domačinov in Slovencev tudi veliko udeležencev iz Avstrije in Italije, sicer pa so ta trenutek na seznamu prijavljenih predstavniki 16 držav

www.downhillbuzet.net

Točke slovenskega pokalnega tekmovanja bodo prinašale še tri dirke: DH Kamplc v parku Javornik pri Črnem Vrhu nad Idrijo 17. in 18. julija, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo, DH Sor’ca 29. in 30. avgusta na Sorišli planini ter DH Leški Štrajf na novi progi v Lešah na Koroškem 26. in 27. septembra.

Pomembna novost letošnjega slovenskega pokalnega tekmovanja bodo video reportaže, ki ne bodo na ogled le na spletu temveč tudi na televiziji Sportklub. Reportaže bo omogočil novi partner serije WD 40 Slovenija z novim programom Bike.

Izdelke WD 40 za vzdrževanje in čiščenje koles boste lahko preizkusili in kupili na vseh dirkah slovenskega pokala, kakor tudi na uvodni dirki evropskega pokala v spustu iXS European Cup 2015, ki bo od 15. do 17. maja potekala v Kranjski Gori.

Partner slovenskega pokala v spustu ostaja tudi energijska pijača Monster Energy.

Pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu 2015 - spust
9./10. maj - Buzet (Hrv), UCI C1
17./18. julij - Javornik, DP
29./30. avgust - Soriška planina
26./27. september - Leše, Prevalje

Uvodna fotografija Klemen Humar

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.