Še ne 19-letni Korošec Vid Peršak je minuli konec tedna na prvem evropskem prvenstvu v disciplini enduro v Kirchbergu nedaleč od Kitzbühla na avstrijskem Tirolskem dosegel doslej najvidnejši uspeh slovenskega endura. V močni, a ne čisto z dirkami svetovne enduro serije primerljivi konkurenci največjih evropskih imen, se je član ekipe Orbea Enduro Crew uvrstil le za dvema Francozoma, Jeromom Clementzom in Remyjem Absalonom. Po štirih etapah je za lanskim zmagovalcem svetovne serije zaostal 42 sekund, za bratom olimpijskega prvaka v krosu pa le sekundo.

“Dirka je bila res lepo organizirana, trejli so bili narejeni za uživat, le vreme ni najbolj sodelovalo, kar pa vseeno ni pokvarilo odličnega vzdušja ob in na progi,” je po podelitvi povedal Vid.

Vreme je bilo v visokih gorah Kitzbühlskih Alp slabo, udeleženci so se borili z dežjem, blatom in tudi s snegom.

Med člani je bil Andrej Bratina (Kamplc) 29., Peter Mlinar (Črn trn) 33. in Anže Žabjek (Unior Tools Team) 34, če omenimo le nekaj Slovencev. Mitja Ergaver (Črn trn) je bil med mladinci peti, prav tako Robert Kordež (Black hole) med veterani nad 30 let, kjer je Rene Wildhaber dosegel skupno drugi najboljši seštevek, Sebastjan Stres (Kamplc) pa je bil 7.

Vsi vrstni redi

Na uvodni fotografiji prva trojica pri članih, od leve Absalon, Clementz in Peršak, pod stopničkami četrtouvrščeni James Shirley in petouvrščeni Nicola Casadei, foto EES