V soboto 18. julija se v Podpeci nad Črno na Koroškem z maratonom Black hole začenja tretji gorskokolesarski festival Black hole bike fest, ki bo po Mežiški dolini potekal do naslednje nedelje 26. julija.

Osrednja dogodka festivala ostajata omenjeni maraton ter tekmovanje Black hole enduro, ki bo potekalo od 24. do 26. Dogodka sta tokrat prvič obrnjena, tako da se festival začenja s tradicionalnim maratonom. Ta je ob 51 km in 30 km trasi letos dobil še najkrajšo in najlažjo 20-kilometrsko z imenom Perkmandeljc, ki ni dirka temveč vodena tura in prav tako kot daljša vodi skozi najatraktivnejši odsek v opuščenih rovih mežiškega rudnika. Na vse se v soboto z Mitneka štarta ob 10. uri.

Black hole enduro za točke serije SloEnduro bo tokrat potekal tri dni. Po prologu na Ravnah v petek 24. julija se bodo v soboto kolesarji merili na stezicah na Jamnici in nato prvič odkolesarili še čez mejo na avstrijsko stran v park na Peci. Nedeljo bodo začeli s preizkušnjo na Štingah nad Mežico in jo zaključili z zadnjo etapo v Podzemlju Pece, rovih rudnika Mežica.

Prav vsak dan festivala bodo potekale vodene ture (predprijave so obvezne), med tednom dejavnosti za najmlajše, zvečer druženja, drugi konec tedna pa tudi preizkus novih koles in opreme. Med vrhunci omenimo še tekmovanje v MTB orientaciji na Ravnah v nedeljo 19., pa ženski dan na kolesu v četrtek 23. in enodnevni kamp s francoskim zvezdnikom Cedricom Gracio v petek 24.


Glavni pokrovitelj letošnjega festivala je Proloco trade z znamko Scott, drugi pokrovitelji pa Podzemlje Pece, Tovarna akumulatorskih baterij TAB, prevaljska kolesarska trgovina Enduro, Metal Ravne, Rodeo Team z očali Cébé, Factory store, ZipVit, ASA Naklo z znamko Alpina in Red Bull ter medijska partnerja Val 202 in mtb.si.

Podrobnosti najdeš na www.blackhole-bikefest.com

Uvodna fotografija Boris Keber, spodnja Miha Kolar

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.