Seznam preprijavljenih za evropsko prvenstvo v krosu in spustu za kolesarje veteranskih kategorij master, ki bo to soboto in nedeljo v Kranjski Gori, vsebuje okrog dvesto imen. Številni so že danes prevzeli svoje štartne številke in si ogledali progi. Prvi dan uradnih treningov je petek.

Kolesarji in kolesarke nad tridesetim letom prihajajo iz vseh kotičkov Evrope, od Španije do Skandinavije in od Poljske do Irske. Med imeni je nekaj znanih iz članske konkurence iz preteklosti, še več pa neumornih, ki jim je vrtenje pedal po terenu in na čas postalo življenjski slog tudi brez "profi" karier. Na veteranskih prvenstvih nastopajo v kategorijah po pet let.

Posebno glasne aplavze pa utegnejo požeti junaki, ki so se pravili za nastop v obeh disciplinah. Peterica jih je, italijanski superveteran in štirje Slovenci: državni prvak v obeh disciplinah iz leta 1995 ter olimpijec Primož Štrancar, njegov neposredni tekmec v starostni kategoriji bo nekdanji reprezentant in pokalni prvak Aljoša Martinjaš, dvojni program boste imela še spustaša, ki zadnje čase veliko presedita na kolesih za kros, Aleš Verbnik in Boštjan Vižin.

Pa tudi sicer bodo imeli domači navijači za koga navijati. Rok Podbevšek ne bo imel lahke konkurence v spustu najmlajše kategorije pod 35 let, pri 35-39 sta domača aduta Saša Merljak ter srebrni v 2009 Boštjan Felc. Zmage izpred dveh let žal ne bo ponovil Andrej Šumbergar, ki je poškodovan, manjkal bo tudi že prijavljeni Dušan Lepoša, pred dvema letoma tu tretji pri tamladih veteranih. V krosu najvišje gotovo ciljata Peter Vesel (45-49 let) in Tine Zupan (50-54 let), pa Denis Onuk (30-34), ki pa še ni prijavljen.

Kros bo na sporedu v soboto, spust pa v nedeljo. Podrobnosti o prvenstvu na spletni strani:

www.mtbkranjskagora.si

Poročilo s prvenstva masters v spustu v Kranjski Gori pred dvema letoma

Nemec Stefan Mangelsdorff je eden tistih, ki bodo v Kranjski Gori razkazovali mavrično majico na modri podlagi, kar pomeni svetovnega veteranskega prvaka. V spustu kategorije od 50 do 54 let si jo je lani prislužil na SP v Braziliji. Foto Samo Vidic.

Stefan je svoje tekmece in prijatelje veselo vabil v Kranjsko Goro tudi v videu