Zadnja letošnja dirka novoustanovljene serije SloEnduro 4Fun se je včeraj odvijala v Kranjski Gori in preizkušnjo prestala z uspehom. Odlično vreme, lepo število tekmovalcev (86) na štartu in posrečen sistem tekmovanja so poskrbeli za kup nasmejanih obrazov.


Ena proga, pet ur časa

Tekmovanje je potekalo po enostavnem sistemu. Organizatorji so pripravili eno traso tekmovanja, tekmovalci pa so imeli pet ur časa za vožnje na njej. Na vsaki vožnji se je merilo čase, tekmovalci pa so progo lahko odpeljali kolikor krat so hoteli. V končni skupni čas tekmovanja so jim šteli le trije najboljši časi vsakega.


Mlinar do nove zmage

V začetku tekmovanja je lepo presenetil Nejc Huth (Energijateam.com) in prevzel vodstvo pred Tadejem Razpetom (Pedal Racing) in Petrom Mlinarjem (KK Črn Trn). V boj se je kasneje vmešal še Gregor Ferk (Energijateam.com), ki je že priplezal do drugega mesta. Razpet in Huth sta se kasneje nekajkrat izmenjala v vodstvu, a na koncu je Razpet uspel doseči boljši čas. Tekme pa še ni bilo konec, saj je Mlinar prav pred zaključkom tekmovanja uspel izboljšati čas in se povzpeti na vodilno mesto. Razpet se je moral zadovoljiti z drugim, Huth pa s tretjim mestom. V peterico najboljših je uspel skočiti še Jan Štucin (Pedal Racing Team), ki je prehitel Ferka in ga zrinil na peto mesto.


Rejčeva z novo zmago v ženski konkurenci

V ženski kategoriji je bilo bolj mirno, saj je Tina Rejc že v prvi vožnji prevzela vodstvo, nato pa konstantno nadaljevala z dobrimi vožnjami, tako da njeno vodstvo ni bilo vprašljivo. Na drugem mestu je pristala Nina Rupnik (MBK SportR.si), na tretjem pa Avstrijka Fleur Jeanquartier (Velochicks.at)

V kategoriji mladincev je zmago domov odnesel Matjaž Istenič pred Maksom Trobcem (oba Pedal Racing) in Gregom Žvanom (MBK SportR.si). V kategoriji master 1 je bil tokrat najhitrejši Sebastjan Stres (Kamplc Racing), sledila pa sta mu Janko Bačnar (Pedal Racing) in Italjan Manuel Albanese (U.C. Caprivesi). Najhitrejši v kategoriji master 2 je bil Janez Golmajer (MTB Klub Kranj), medtem ko sta se na drugo in tretje mesto pripeljala Andrej Stroj (BK Opušteno) in Marco Lodolo (SPS Team Maglia Nera). Zmaga v kategoriji hobi je šla v roke Gašperja Koprivca, drugo mesto je osvojil Uroš Jerič, tretje pa Andraž Tekavčič.

S tem se sezona SloEndura preveša v zaključek, saj nas do konca loči le še finale v Grožnjanu, ki ga BBK Grožnjan gosti 17. in 18. oktobra.

Vrstni redi 

Poročilo z več fotografijami na sloenduro.com 

Na spodnji fotografiji zmagovalec Peter Mlinar nad Kranjsko Goro. Obe fotografiji Peter Podobnik.

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.