Rog
Danes so na dražbi našli novega lastnika blagovne znamke Rog. Le to je bilo zadnjih šest let v lastništvu družbe Notik&V. Podjetje se je znašlo v stečaju, znamka pa na trgu. Izklicna cena je bila tisoč evrov, novi lastnik, družba Fura iz Dobrovnika, ki se ukvarja s prodajo električnih koles, pa je kot najboljši ponudnik za ime ponudila 45.100 evrov.

Avtor uvodne fotografije Uroš Rojc/Red Bull Content Pool


Vzpon na Blegoš
Sedemnajsto ponovitev vzpona z gorskimi kolesi na Blegoš je dobil Calcitov Luka Tavčar, ki je za 12,8 kilometra dolgo progo s skoraj 1000 višinskimi metri potreboval manj kot 45 minut in za skoraj poldrugo minuto premagal drugo uvrščenega klubskega rivala Gregorja Krajnca. Tretji je bil veteran Boštjan Brelih. Vsi rezultati tukaj.

Kronometer na Rašico
Smučarsko društvo Strahovica je organiziralo dvajseti kronometer na Rašico, ki pa kljub jubilejni številki ni privabil veliko tekmovalcev. Zmaga je odšla v roke Urošu Verliču iz Bambija. Rezultati.


Maraton Velebit
Preteklo nedeljo na dveh trasah, 44 in 84 kilometrov, predvsem pustolovske dirke z odkrivanjem lepot nacionalnih parkov in Velebita tudi šest Slovencev, dva na krajši in štirje na daljši. Absolutni zmagovalec Pavao Roset, rezutati na strani outdoor.hr

Funsports Foto natečaj
V torek so razglasili zmagovalce foto natečaja. Katera fotografija je bila največkrat všečkana pa si lahko ogledaš na njihovi spletni strani.

Singlespeed Slovenija
Fantje in dekleta, ki skrbijo za organizacijo evropskega prvenstva z enoprestavniki, ki bo prihodnje leto v Kobaridu, imajo sedaj poleg Facebooka tudi spletno stran!

Gračišće
Priljubljena dirka v spustu je prestavljena na kasnejši datum, ni pa odpovedana. Več kmalu.

Bikepark Vogel
Dogodek Ride the Mntn je prestavljen na tretji oktober. Več o prireditvi pa na facebooku.

Centralni kolesarski register
Krajo koles je nemogoče popolnoma ustaviti. Lahko pa jo omejimo. Tako so zapisali na spletni strani CKR. Kaj to je in kako deluje, si lahko prebereš tukaj.


Dr. Fonda
Borut Fonda, nekdanji tekmovalec v krosu, sedaj kolesarski znanstvenik, je doktoriral. Tematika, ki jo je izbral za doktorsko dizertacijo, pa je optimizacija geometrije kolesa

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.