Cape Epic 2015

V petek 13. novembra ob 19. uri v Kulturnem domu Cerknica. Zmagovalna pot ekipe ETIS bo predstavljena skozi fotografije Nejca Vesela (tudi uvodna je njegova). Za moderiranje bo poskrbel Tomaž Kovšca, celotno dirko pa bo opisoval Peter Vesel. Več o dogodku tukaj.

BMX na Linhartovi

Na prenovljeni BMX progi bo v petek 13. novembra v organizaciji KD Rajd potekalo šolsko prvenstvo Ljubljane. Tekmovanje bo odprtega tipa, kar pomeni da se ga lahko udeležijo tudi tekmovalci, ki ne obiskujejo ljubljanskih osnovnih šol. Več o prireditvi na Rajdovi spletni strani.MTB Kanal

Pretekli vikend so izvedli že drugo druženje gorskih kolesarjev MTB Kanal. V dveh dneh dve enduro turi, fotografska razstava Mihe Skrta, sproščeno vzdušje, 71 kolesarskih navdušencev, od tega ducat iz Italije - tudi brata Braidot sta bila tam. Več o dogajanju z bogato fotogalerijo na Kanalovi facebook strani.

Prestopi

Rok Naglič iz KK Ravne v Calcit bike team, Simon Čibej iz Sloge 1902 na specialko in v kranjsko Savo. Več o njunih odločitvah in razlogih na prijavim.se 

Revija Bicikel

Številka 11/12 že na prodajnih policah. Cena nespremenjena, ravno tako format. Notri pa obsežen intervju s Primožem Ravnikom - Figarom, pa malo gorskega kolesarjenja, ciklokros, kolumne, cesta. Več na spletni strani bicikel.com

Kolesarska zveza prvič

Odbor za gorsko kolesarstvo pri KZS objavlja interni razpis za selektorja gorskokolesarskih reprezentanc. Opisi nalog in pogoji na njihovi spletni strani.

Kolesarska zveza drugič

Odbor za gorsko kolesarstvo zaradi pisne odstopne izjave članice OGK objavlja poziv za člana odbora za gorsko kolesarstvo. Pisne prijave so možne do danes, lahko pa jih prinesete na razširjeno sejo OGK, ki bo v nedeljo 15. novembra v Kamniku. Pogoji in prijavnica na spletni strani KZS.

Mlinčki Race

Športno društvo Suhadole v nedeljo 15. novembra ob deseti uri prireja odprto 19. občinsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Več informacij tukaj.

Bike 4 peaks

Manj kot dva tedna do začetka prijav na dirko Bike 4 Peaks, ki bo naslednje leto med 15. in 18. junijem. Tokrat na lokacijah Saalfelden/Leogang in Kirchberg na Tirolskem. Prijave in ostale informacije.

Dust Lust v GG

Prašna dirka se je znašla tudi v Gorenjskem Glasu. Nekaj stavkov o prvi nepodprti kolesarski dirki je napisal tudi Miroslav Cvjetičanin. Več si preberi v GG.

Z biciklom naokoli

Kolesarska popotnica Saška Belliani z radovednimi deli svoj spletni blog in facebook. Skozi besedo, fotografijo, občasne videe ter nasveti za učinkovit “bikepacking”.

Borovničke vabijo

V MTB klubu Kranj pravijo, da bo sobota 14. novembra idealna za furanje, zato vabijo na kolesarsko turo, katere začetek bo ob deseti uri dopoldan. Več o dogodku na njihovi strani.

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.