Pet etap in mestni prolog, to je Alps Epic 2016, dirka dvojic, ki se bo odvijala med tretjim in osmim julijem. Dirka, ki naj bi sledila legendarnemu Cape Epicu. Dirka, ki naj bi konkurirala Swiss Epicu in dirka, ki obljublja epske razglede. Etape, razen prologa, ki bo v mestecu Briancon, bodo dolge med 40 in 70 kilometri. Višinski profili pa skoraj vsako etapo težji.

Začetek, oziroma prolog, se bo odvil v mestu, ki spada pod okrilje UNESCOve svetovne kulturne dediščine. Že prva etapa bo postregla z 2900 metri višincev na 63 kilometrih. Pot bo vodila iz Briancona preko Col de Lautereta, s pogledi na ledenike zopet nazaj v Briancon. Torkova etapa bo z 59 kilometri in kar 4050 višinci. Zopet epski vzpon. Tokrat na Col d’izzard na skoraj 2400 metrov nad morjem. Cilj bo v še enem kraju zaščitenem z UNESCOvim znakom, Mont-Dauphin. Sreda naj bi postregla z le 37 kilometri in 2350 višinci, četrtkova etapa pa s 46 kilmetri in 2,5 kilometra višinci. Petkova etapa bo krožna (Embrun) in dolga 64 kilometrov, višinski profil pa bo pokazal 3700 vertikalnih metrov vzponov.

Prijave na dirko, ki bo imela ob prvi izvedbi omejeno število nastopajočih, so možne od včeraj dalje. Vse informacije o nastanitvah, ceni paketov, organizatorjih, pokroviteljih in ostalem, najdeš na www.alpsepic.com

 

Predstavitveni video

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.