EES

Evropska enduro serija je odpovedana. Tako je sporočil organizator. Trail Solutions, ki so bedeli nad celotno organizacijo, so na kratko dejali, da sta jih v to prisilila trenutna ekonomska situacija in preveliko tveganje. Več si preberi na spletni strani ali na facebooku.

Uvodna fotografija iz Punte Ale 2015, foto Antonio López Ordóñez/EES


DP CX

V nedeljo, desetega januarja, bo v Petanjicih v organizaciji Team Turbo Tropovci potekalo državno prvenstvo v ciklokrosu. Predprijave so mogoče  do osmega januarja na prijavim.se, razpis pa najdeš tukaj.

DH Lošinj

S prvim januarjem so se odprle prijave za dirko na Lošinju. Predprijave in posebna cena do enaitridesetega januarja. Dirka pa bo potekala med 16. in 17. aprilom. Razpis tukaj.Potke

Pravijo, da jim manjka še knjiga. V občini Šentjur in okolici imajo 30 na terenu preverjenih poti z opisi, GPS sledmi, fotografijami. Skupaj znese 714 kilometrov pohodnih in kolesarskih poti (cestno, treking, turno). Več na spletni strani potke.si.

Pravila oblačenja kolesarja

Energetiki so na blog pred kratkim prenovljene spletne strani dodali članek o pravilih oblačenja kolesarja. Da se v danih razmerah ne boš premalo oblekel, si prej preberi navodila.

Silvestrski vzpon

... na Sveto Goro. Tokrat že šestnajstič. Na zadnji dan starega leta so se gorskokolesarski navdušenci izpred trgovine Bišport odpravili nazdravit 682 metrov nad morjem. Več preberi na strani primorskih novic.

Z biciklom naokoli

Kako se prehranjevati, ko se s kolesom odpravljate raziskovat nove kraje, kaj imeti s seboj in kako si pripraviti okusen obrok izven urbanih središč? Preberi na Saškinem blogu.

Odprimo poti

Odprimopoti.si je tudi tik ob koncu leta 2015 nadaljeval z zagovorništvom urejanja gorskega kolesarjenja. Preberi.

DOS

Ja, ni gorskokolesarska, je pa že prepričala kakšnega kolesarja - DOS namreč. Dirka okoli Slovenije je za letošnje leto odpovedana. Več si preberi na njihovi spletni strani.

Na tekmi

Tako se imenuje nova spletna stran Klemna Štimulaka, cestnega kolesarja, ki je po končani dirkaški poti našel nov izziv. natekmi.si, je spletna stran, ki ponuja oglede kolesarskih dirk, od klasik pa vse do Toura. Zanimivo tudi za zagrižene gorske kolesarje.

KOFF

Mlajši brat starejšega BOFFA, Koroški Outdoor Film Festival, bo svoja vrata odprl petič in sicer dvaindvajsetega januarja v Narodnem domu Mežica. Kaj bo moč videti in kako se zabavati, preberi na njihovi facebook strani.

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.