Tale zima bolj služi kolesarjenju po kopnem kot zabavi na snegu. Na Koroškem se vseeno ne dajo. Kalči poroča:

Po tradiciji tudi to zimo kolesarski svet ne miruje. Tokrat smo pod okriljem smučišča Petzen in seveda flow traila člani organizacije Black Hole Bike Festa minulo nedeljo priskočili na pomoč avstrijskim kolegom. In tako smo postavili progo z nekaj grbinami in solidno zasoljenim paralelnim veleslalomom.

Na startu se je pojavilo 32 kolesarjev ena kolesarka, kot testni vozač pa tudi šef lokala, ki je tudi krivec za izvedbo.

Po sistemu rdeče - modra proga na dve dobljeni so se udarili na polno.  Na koncu sta se v malem finalu pomerila Tilen Rastočnik (Žerjav) in Primož Gams (Black Hole Enduro Team), tretje mesto si je zagotovil Tilen.

V velikem finalu pa je za zmago Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) premagal Petra Mlinarja (KK Črn Trn). Tekma je lepo uspela in se nadejamo še novih sodelovanj s kolegi iz Avstrije.

Zmagovalec Vid pravi: “Snežni paralelec je bil odličen uvod v novo sezono, dobra družba, glasni navijači in tekmovanje s poudarkom na druženju in zabavi. Skratka upam, da bo takšnih dogodkov še več prav tako tudi tekmovalcev! Korošci pa smo tako dokazali, da smo težko premaglivi tudi na snegu.”


Snowtrike

Med kolesarskim veleslalomom pa so se na progo podali tudi tekmovalci na snežnih triciklih Hillstrike Snowtrike, osem jih je bilo v konkurenci. Zmago je slavil Jan Cimperman (MTB Trbovlje), drugi je bil Danijel Baumgartner (Evolution BMX) in tretji Tilen Unetič (MTB Trbovlje).

Hillstrike je nekaj novega za snežne poljane in za razliko od ostalih podobnih naprav izredno dobro pelje po utrjenih progah.

Na uvodni fotografiji Vid Peršak. Vse foto Nejc Bodlaj.


Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.