Od 8. do 10. aprila bo tik za mejo, v Boljuncu v občini Dolina (San Dorligo della Valle), prvi festival No Borders Bike Festival. Torej smo stavek z besedno zvezo “tik za mejo” že začeli narobe … ker v tem primeru meja za kolesa in kolesarje ni.

Osrednji dogodek festivala bo že peti Enduro 3 Camini, ki tudi začenja serijo SloEnduro. Poleg tega pa še marsikaj, zlasti za mlade in še mlajše.

Zgoraj je odlično video vabilo, ki so ga prireditelji iz tržaškega kluba 360 MTB pripravili v sodelovanju s Tinetom Lenartom. Spodaj pa tekst, ki so ga pripravili o festivalu.
 
Doživljamo trenutek, ko se hrepenenje o edini združeni in prosti Evropi spopada s težkim sožitjem med narodi, katerih ideološko-politične meje spet oživjajo stare spomine, in s sedanjim migrantskim tokom ljudstev.

Šport, v našem primeru kolesarstvo, dokazuje da te meje ne obstajajo.

V drugem aprilskem koncu tedna 2016 bo v Boljuncu v dolinski občini zaživel No Borders Bike Festival. Trajal bo tri dni in bo v celoti posvečen kolesarstvu. S to prireditvijo želijo prireditelji vzbuditi promocijo tega območja med nekdanjo italijansko – slovensko mejo, ki ima zahvaljujoč mreži poti ogromen potencial, da postane ena izmed glavnih in najlepših destinacij za gorske kolesarje.

Osrednja prireditev bo peta izvedba dirke Enduro 3 Camini, katere razsežnosti se večajo iz leta v leto, saj privablja vedno več tekmovalcev iz vrste držav.
Tekma bo veljala kot uvodna preizkušnja sledečih prvenstev: Triveneto Enduro Mtb Cup, SloEnduro ter deželno prvenstvo Furlanije – Julijske krajine Enduro FCI 2016.

Na prireditvenem prostoru bo tudi prostor za razstavljalce, ki se bodo predstavili v sklopu trodnevne prireditve.

Srce prireditve bo tudi letos Sprejemni center Naravnega rezervata doline Glinščice v Boljuncu, ki je logistično urejen za sprejem tekmovalcev.

Program

Petek, 8. april:
Od 12 ure dalje odprtje razstavnega prostora.
Prve popoldanske ure bodo posvečene otrokom med 5. in 12. letom starosti. Pomerili se bodo v “gimkani” Enduro 3 Camini 4 Kids.

Sobota, 9. april:
Trening na progah in popoldanski prolog Enduro 3 Camini.
Vzporedno kotiček za najmlajše kolesarje (18 mesecev  – 5 let). Od 14. ure dalje dirka “Strider Triest Kids Cup”.

Nedelja, 10. april:
Peta izvedba Enduro 3 Camini. 6 preizkušenj, 45 km in 1750 m višinske razlike.

Stran kluba: www.360mtb.org

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.