Letos smo se že kar navadili na visoke uvrstitve v evropskem pokalu iXS in pravzaprav smo jo dobili tudi tokrat - Nejc Rutar je bil osmi, Zarja Černilogar pa v res nekoliko manjši ženski konkurenci sedma. A po kvalifikacijah je kazalo veliko bolje, saj je bil Nejc tretji, Zarja pa druga, zato so se naši apetiti seveda močno dvignili.

Finale je pač svoja dirka in tokrat je na njej mesto na stopničkah izgubil Nejc Rutar (Unior Tools Team): "Meni je bilo super. Proga je odlična, deževalo je, bil sem hiter … V finalu pa me je na enem ovinku 'razsulo' in moj čas je bil zato precej slabši. Res škoda."

Za Nejcem je bil drugi najhitrejši Slovenec Žiga Pandur (Unior Tools Team) na 16. mestu, drugih vidnih uvrstitev pa tokrat žal ni bilo. Vid Kovač (KK Črn Trn) je bil 91., Aleš Virtič (KD Rajd Trek) s počeno zračnico 115. Finale je kot gledalec spremljal Miran Vauh (KK Črn Trn), ki je v soboto na treningu padel in dobil zelo močan udarec v roko. S padcem je svoje finale zaključila tudi Špela Horvat (KD Rajd Trek), Zarja Černilogar (KK Črn Trn) pa je vozila slabše kot v kvalifikacijah in zasedla končno 7. mesto.

Dirko sta v članski dirki dobila Markus Pekoll in Miriam Ruchti.

Nejc je napredoval na lestvici pokala iXS in je sedaj na odličnem 4. mestu, Žiga Pandur pa je uvrščen na 10. mesto. Do konca serije sta na programu še dve dirki, prva v Pili že čez 14 dni, takoj po svetovnem pokalu v Franciji.

Vsi vrstni redi.

www.ixsdownhillcup.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.