Ravnina Free Stata je za nami in spuščamo se v Kwazulu Natal. Pred tem še vzpon in vožnja po robu platoja, imenovanega Veliki zid moje Kitajske. Kako to izgleda, se zaveš šele ko vidiš slike in video. Tu imaš občutek, kot da se voziš po robu sveta.

In seveda se je treba spustiti tudi preko te terase. Za to poskrbi enoslednica, imenovana Solly’s Folly. Spust je eden najboljših, kar sem jih vozil do sedaj. Tekoč s serpentinami, ki so včasih tudi malo tesne, in kuclji, ki so lahko skoki ali pa pump track.

Na teh enoslednicah je bilo tudi svetovno prvenstvo v singlespeedu, na katerem je zmagal pokojni Burry Stander.

Tako si kaj hitro na dnu v Kwazulu Natal in se spuščaš preko prelaza Bezuidenhout.


Jutranja maša

Naslednji dan naj bi postregel z razgledom. Seveda pa smo za to morali na prvi vzpon, pa drugi vzpon in še tretji vzpon. Nekaj spusta in potem strm vzpon na Mooi River. Potem pa nekaj spustov in tekočih hupserjev do cilja. Cilj na planoti, ki ji pravijo Nottingham Road. Plato na višini 1700 m, na katerem je ponavadi 15 do 20 stopinj celzija. No, tokrat temu ni bilo tako. Že na začetku zadnjega vzpona nas je pričakala megla. Potem je bilo samo še huje. Rahel dež za tiste s petimi urami vožnje in dež za ostale reveže, ki so potrebovali za etapo tudi osem ur.MDM Team

Peter in Iva nadaljujeta z borbo. Čeprav je četrta etapa postregla z bolj tehnično traso, to ni dosti pomagalo. Kot zakleto je Peter imel defekt in poleg tega počeno špico, tako da sta izgubila petnajst minut. Naslednji dan pa je spet bila cestna dirka, v kateri nimata možnosti proti ekipam, kjer je moški del cca 90 kg mišic.Peter: "Kot poprej, v tehnični etapi sva bila dobro na poti, potem pa tehnične težave. Človek bi se ugriznil. Tako nama ni uspelo pridobiti časa. V peti etapi pa 125 km cestne dirke. Enoslednic le za vzorec. Poleg tega spet nazaj na višino, ki nam je že prejšnje dni povzročala težave z dihanjem. Tokrat je bila žrtev predvsem Iva, saj ji je dihanje povzročalo kar nekaj težav. V cilju je poiskala pomoč zdravnika, saj ni vedela, od kje ta težava. Na srečo je le posledica prahu, vlage v zraku in višine, tako da je malo pomirjena. V nadaljevanju spet obljubljajo enoslednice in višinsko razliko preko 2000 višinskih metrov. Bomo videli!"

Vrstni redi in razvrstitev

joberg2c.co.za

Preberi še:

joBerg2c: Prvi dan
joBerg2c: Iz zakulisja
joBerg2c: Druga etapa
joBerg2c: Četrti dan

Foto Nejc Veselnejcvesel.com
Video Blaž Oman in Tomaž Kovšca

Pokrovitelji Petra Vesela in Ivonne Kraft


Pokrovitelji Aleša Bobna


Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.