Pa je prišlo tudi do tega, da imamo novičko “enduro vikend”. Ena dirka je bila namreč na avstrijskem Štajerskem, druga v hrvaški Istri. Obe v zoprnih vremenskih razmerah.

SloEnduro 4Fun: Enduro Gradec

Prireditelji (društvo Radlager, trgovina Lemur Bike & Bones ter revija Lines), ki so svojo dirko simpatično poimenovali s slovenskim imenom za svoje mesto, saj je nenazadnje del serije SloEnduro 4Fun, so imeli strašansko smolo z vremenom. V nevihti, v kateri so ustavili tudi gondolo na Schöckl, so bili prisiljeni odpovedati najdaljši dve etapi, tako da se je nabralo le za tri minute dirkanja v dveh etapah, do katerih so se morali udeleženci z lastnimi močmi vzpeti 350 višinskih metrov.

V dežju in blatu je zmagal prvi favorit Daniel Schemmel (Cube Action Team) pred Matthiasom Stonigom (MS Mondraker) in Mariom Schneeweissom (Radlager). Četrti je bil Peter Mlinar (KK Črn trn), med najhitrejšo deseterico pa se je od Slovencev uvrstil še Nejc Huth (Energijateam.com) na 9. mesto.

Člani domače ekipe Radlager so zmagali v treh kategorijah: najhitrejša ženska je bila Petra Bernhardt, njen kolega Bernd Dorrong je bil najhitrejši med mlajšimi veterani, Cri Maierhofer pa med starejšimi. V kategoriji hobi je bil najhitrejši Leopold Köllner (RC Andasbiken).


Kljub težkim razmeram je nastopilo kar 116 kolesarjev od 150 prijavljenih, na kolikor so omejili število prijavljenih, in vzdušje je ostalo dobro.

Peter Mlinar je takole strnil svoje vtise s Štajerske: “Proge na Schöcklu so neverjetno dobre, narejene za enduro! Dirka je bila zamišljena dobro, organizirali so jo sami znani obrazi. V nedeljo je bilo vreme obupno in na žalost so morali zaradi dveh udarov strele ugasniti gondolo. Zato so odpovedali zgornji dve etapi, ki sta bili najdaljši in najbolj zabavni, ker pedaliranje na vrh hriba v nalivu baje ni kul :) Na koncu smo štartali od polovice in odvozili tretjo in četrto etapo. Prvo sem odpeljal kar dobro, v drugi pa sem na polovici prebil zadnjo gumo in končal na četrtem mestu … bo ž bolš enkrat!”

Skupni vrstni red

www.enduro-gradec.at

SloEnduro 4Fun se že v nedeljo 19. junija nadaljuje na Krvavcu. Več o enduru Krvavec

Fotografije Klemens König, video Björn Hunger, EndCro: Enduro Škrbina

Premiero pa je dočakal tudi novi hrvaški enduro pokal in sicer na nekdanjem prizorišču dirke v spustu v Buzetu. BK Buzet je poskusno dirko v enduru priredil že lani.

Zmagovalec je tu v seštevku treh blatnih voženj na eni trasi dirkal nekaj več kot 16 minut, razlike pa so bile velike. Zmagal je Frano Liović (BK Stina) pred Danielom Cerovcem (KK Jastrebarsko WD40bike) in Filipom Vunjakom.

Med 40 kolesarji je bilo tudi nekaj Slovencev, najhitrejši med njimi je bil Andraž Tekavčič (MTB Galaxy) na 7. mestu oziroma drugem za Liovićem v master 1.

Že ta konec tedna bo na Psunju pri Pakracu naslednja preizkušnaj serije, ki bo hkrati tudi hrvaško državno prvenstvo v enduru.

Skupni vrstni red

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.