Včeraj se je v bike parku Krvavec odvijala peta letošnja dirka serije 4Fun. Ob slabi vremenski napovedi se je na prizorišču prikazalo okoli 80 tekmovalcev, ki pa so bili na koncu nagrajeni z lepim vremenom, skoraj brez dežja. Tokrat nas je zgrešena vremenska napoved lepo razveselila.

Tekmovalci so se pomerili na novi progi v parku, Muciju, ki so jo odprli letos spomladi. Ker del proge teče po cesti, so prireditelji iz ŠD Bam.Bi traso razdelili na dva dela, vmes pa zaradi varnosti dodali transfer. Tako je bila ena vožnja sestavljena z dveh delov, tekmovalci pa so imeli na voljo štiri ure časa za vožnjo po trasi. Vsak je lahko napravil poljubno število voženj, končni rezultat pa je predstavljal najboljši seštevek zgornjega in spodnjega dela iz iste vožnje.

Že v prvi vožnji je svojo hitrost pokazal Avstrijec Matthias Stonig (MS Mondraker), ki je suvereno dosegel najboljši čas. Najbližja zasledovalca sta bila njegov rojak Gerd Skant (TSG Rider) in Peter Mlinar (KK Črn Trn). Stonig je kasneje uspel še nekoliko izboljšati čas in je z dosežkom dneva 10:31,02 zadržal vodstvo vse do konca tekmovanja, medtem ko se je vrstni red za njim zamenjal. Mlinar je z odlično drugo vožnjo uspel priti na drugo mesto z le dobro sekundo zaostanka za vodilnim. Skant je zadržal mesto na stopničkah, peterico najhitrejših pa sta dopolnila Nejc Huth (Energijateam.com) in Robert Kordež (Black Hole Enduro).


Peter Mlinar je ubranil številko 1 v seriji 4Fun

V ženski konkurenci smo žal videli le eno predstavnico, dovolj pogumno za nastop. Avstrijka Anna Milazzi je s 67. mestom v skupni razvrstitvi suvereno opravila s progo in se zasluženo veselila zmage v kategoriji žensk.

V kategoriji mladincev je bil najhitrejši Matjaž Istenič (Energijateam.com). Sledila sta mu Aljaž Bogataj (Pedal Racing Team) in Jan Balantič (Calcit Bike Team).

V veteranskih kategorijah je med mlajšimi zmago slavil Robert Kordež pred Jakom Tancikom (Energijateam.com) in Mihom Vasilenkom (Specialized, RUS), med starejšimi pa Avstrijec Reinhold Mlinar (Radlager Racing) pred Gregom Nagodetom (Energijateam.com) in Marcom Cantaruttijem.

V kategoriji Hobi je bil najhitrejši domačin Borut Zupan - Zuji pred Blažem Hölclom in Hrvatom Filipom Vunjakom.

Sezona se nadaljuje že prihajajoči vikend s tekmo serije SloEnduro v Bovcu, ko je na sporedu že tretji Soča Enduro. Serija 4Fun se 9. julija vrača z drugo dirko EnduRogla na Rogli.

Vrstni redi na sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Matthias Stonig, vse foto Manuela Lisjak


Gerd Skant

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.